Åpner: Statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen tirsdag, dagen etter at hun fikk fornyet tillit fra velgerne i stortingsvalget. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Åpner: Statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen tirsdag, dagen etter at hun fikk fornyet tillit fra velgerne i stortingsvalget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Solberg: – Vi tar den tiden vi trenger til å avklare samarbeid

Statsminister Erna Solberg (H) har ikke noe hastverk med å få samarbeidet med støttepartiene på skinnene igjen.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Vi har allerede gjort den største jobben, å lage et statsbudsjett for neste år. Nå skal vi bruke den tiden vi trenger til å avklare grunnlaget for samarbeid framover, sa statsminister og Høyre-leder Erna Solberg da hun tirsdag ettermiddag kommenterte valgresultater og de nærmeste framtidsutsiktene.

Høyre/Frp-regjeringen fikk fornyet tillit av velgerne, om enn med lavere oppslutning enn for fire år siden, i stortingsvalget mandag. Mandatfordelingen medfører at Erna Solberg og Siv Jensen må få med seg både Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande for å sikre regjeringen parlamentarisk ryggdekning.

Frir til støttepartiene

Statsministeren har allerede invitert de to småpartiene til samtaler med regjeringspartiene med mål om å på plass et samarbeid også for de neste fire årene.

Solberg lover de to partiene politisk gjennomslag i bytte mot deres parlamentariske støtte. Hun avviste flere ganger under pressekonferansen å kommentere problemene innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) representerer for KrF og Hareide. KrF-lederen skal ha gitt uttrykk for at Listhaug bør ut av statsrådskontoret for rydde vei for fortsatt samarbeid.

– Også Kristelig Folkeparti og Venstre har interesse av å forankre denne regjeringen i noen viktige saker. Jeg tror det er full mulig for alle fire partier å levere felles politikk, slik vi har gjort, sa statsministeren.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis