(Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.)

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Støre sier Ap skal bruke god tid på å evaluere

– Vi skal bruke god tid, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre på vei inn til partikontoret dagen derpå.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Støre startet dagen etter valgnederlaget med en frokost med kona før han svingte innom sykehjemmet for å besøke sin mor.

Deretter bar det til partikontoret på Youngstorget der partilederen, nestlederne Trond Giske og Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng skulle forberede sentralstyremøtet som starter klokka 14 mandag.

Der står kun en sak på dagsorden: Hva gikk galt i Arbeiderpartiets valgkamp?

Mange forklaringer

– Vi skal bruke god tid, og vi skal gå gjennom resultatet og veien videre, sa Støre til Aftenposten på vei inn til partikontoret.

Analytikere og kommentatorer har pekt på flere mulige forklaringer på hvordan Ap kunne gjøre sitt dårligste stortingsvalg på 90 år – etter fire år med borgerlig regjering og et utgangspunkt som lå 10 prosentpoeng over det endelige valgresultatet:

Partiet bommet på historien om Norge da ledighetstallene snudde, partiet var for lite rødt, for lite grønt eller leflet for mye med KrF – er bare noen av teoriene. Støres personlige formue og den negative spiralen som farget valgkampen med stadig dårligere målinger trekkes også fram.

Grenseløs debatt

Til Aftenposten sier Støre at han vil legge opp til en åpen debatt:

– Jeg vil høre hva medlemmene har å si. Derfor vil jeg ikke kortslutte prosessen, sier partilederen.

Han legger til at sentralstyret består av folk fra hele landet som har erfaringer fra valgkampen. Diskusjonen skal få lov til å løpe uten at han setter grenser for debatten.

– Så skal vi forankre hvordan vi jobber videre med å forstå valgresultatet. Vi har også en vei foran oss med mange muligheter, sier Støre.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis