Norske Skog-aksjen stupte

Da børshandelen startet i dag falt prisen på konsernet som en stein. Nå kan du kjøpe hele Norske Skog for 117 millioner.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Mandag ettermiddag stoppet Oslo børs handelen med Norske Skog-aksjen da Dagens Næringsliv skrev en artikkel om at fabrikkene blir overtatt av kreditorene fordi Norske Skog ikke har betalt renter på lånet de har til dem.

Den tidligere konsernsjefen Sven Ombudstvedt er satt inn som styreleder og skal lede prosessen med refinansering videre.

Reagerte straks

Hvis kreditorene får gjennomslag for planen sin er konsernet i realiteten uten fortløpende inntekter fordi de ikke eier fabrikkene sine lengre.

Det responderte markedet kontant på da omsetningen i aksjen fortsatte mandag morgen.

De rømte i tur og orden. I løpet av den første halvtimen ble det omsatt 22,4 millioner aksjer. Totalt har Norske Skog 279 millioner aksjer.

Dumpet aksjer

Aksjen ble tirsdag omsatt for 90 øre før omsetningen ble stoppet. Da børsen åpnet onsdag morgen var det panikksalg.

Aksjer ble dumpet for så lite som 23 øre. Etter en halv time onsdag lå kursen på 40 øre. Det priser konsernet til 117 millioner kroner, på samme nivå som da det var stor usikkerhet rundt refinanseringen av Norske Skog.

Full panikk

Først da Kistefos kjøpte Blackstones post for noen uker siden ble det fart i aksjen igjen og den har ligget stabilt på mellom 80 og 90 øre.

I går kveld ble styret orientert om situasjonen etter at kreditorene har tatt over fabrikkene. Det virker ikke å være full panikk rundt det i konsernledelsen og de fortsetter sine planer med å legge fram redningsplanen på mandag.

Norske Skog

Kreditorene tar kontroll i Norske Skog

Fondene som har lånt Norske Skog penger har mistet tålmodigheten. Nå setter de inn tidligere konsernsjef Sven Ombudstvedt som styreleder.

Norske Skog:

Mandag kommer redningsplanen

Norske Skog vil presentere en ny redningsplan for konsernet, melder de i en børsmelding.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis