Tapte: Administrerende direktør Terje Lillemo i CTM Lyng AS er forarget over tapet for nettforhandleren Megaflis. (Foto: CTM Lyng)

Tapte: Administrerende direktør Terje Lillemo i CTM Lyng AS er forarget over tapet for nettforhandleren Megaflis. Foto: CTM Lyng

CTM Lyng tapte i tingretten

CTM Lyng AS nådde ikke fram i et rettslig forsøk på å stoppe nettforhandleren Megaflis i å selge CTM Lyngs produkter i det private «gjør det selv markedet.»
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Partene møttes i Asker Tingrett 13. september og nå er dommen falt, melder bransjefagbladet Byggfakta.

Ifølge fagbladet slår tingretten fast at forbrukernes rett til direkte tilgang til alle produkter i markedet, samt markedsføringslovens bestemmelser veier tyngre enn CTM Lyngs rett til å bestemme hvem som skal få rett til å selge produkter.

– Vi mener dette skaper en fullstendig uholdbar og uoversiktlig situasjon, ikke minst i forhold til service, garantier og reklamasjoner, sier administrerende direktør Terje Lillemo i CTM Lyng AS til Byggfakta.

CTM Lyng i Vanvikan, tidligere Lyng Elektronikk AS, satser sterkt på å produsere velferdsteknologiprodukter.

– Det kan synes som om vi kjemper «den umulige kamp». «Dommen» gir, slik vi ser det, heller ikke medhold i forhold til uautorisert bruk av våre merkevarenavn, vårt firmanavn, vårt produktunderlag eller annet. Det er for oss helt uforståelig at det råder fullt anarki, hvor det kan se ut som om useriøse aktører, uten noen form for avtale med produkteier, tilsynelatende kan gjøre hva disse vil, uten krav om å behandle andres eiendom med respekt, sier Terje Lillemo til Byggfakta.

Daglig leder i Megaflis, Ståle Lindgren, kommenterer saken overfor Byggfakta med å si at MegaFlis er glad for at retten gir selskapet medhold i å beskytte fri konkurranse til det beste for forbruker.  Ut over dette ønsker ikke Lindgren å kommentere saken ytterligere.

CTM Lyng AS har ifølge Byggfakta ikke bestemt seg for hvilket skritt selskapet skal ta.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis