Leter fortsatt etter savnet kvinne i Skorovatn

Fredag morgen pågår fortsatt søket etter den savnede kvinnen ved Gruvfjellet i Skorovatn. Sea King-helikopter måtte i natt snu på grunn av dårlig vær.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Klokka 23.50 torsdag kveld ble det meldt om at et Sea King helikopter skulle gjøre et forsøk på å ta seg inn i området ved Gruvfjellet i Skorovatn for å gjøre et søk etter den savnede kvinnen som gikk seg vill torsdag ettermiddag. Men på grunn av dårlig vær måtte helikopteret snu.

– Det blir vurdert fortløpende om vi skal gjøre et nytt forsøk på å sende ut Sea King-helikopter. Men det er fortsatt dårlig vær i området, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie fredag morgen.

Politifolk med hunder, mannnskaper fra Røde Kors samt frivillige fortsetter nå søket etter kvinnen.

– Været vil bli avgjørende i om dette lykkes. Den savnede kvinnen skal være turvant men det er dårlig vær i området, sa operasjonsleder Øie torsdag kveld.

Mannskap fra politiet, Røde Kors og frivillige leter fortsatt etter den savnede kvinnen.Det gjør også politihunder og hunder fra norske redningshunder.

Sivilforsvaret er nå på plass i Skorovatn med sju personer som skal bistå i leteaksjonen.

Kvinnen hadde med seg en hund på turen. Hunden er en Soft Coated Wheaten Terrier og er en voksen tispe.

– Vi er på plass med sju personer nå, men flere kommer etter hver, sier fig-leder Kari Akseth.

Hun beskriver leteforholdene som vanskelige.

– Det er snø og skodde i fjellet.

Savnet i Skorovatn

Det var kl. 21.03 at politiet meldte at det ble igangsatt en leteaksjon etter kvinnen som hadde gått seg vill i fjellområdet ved Gruvfjellet i Skorovatn i Namsskogan kommune.

Fra politiet ble det meldt at leteaksjonen var igangsatt i Grong, men etter det Trønder-Avisa erfarte befant kvinnen seg i området Gruvfjellet i Skorovatn. Men det lyktes ikke på dette tidpunktet å komme i kontakt med politiet for å få bekreftet dette.

Leder Tore Laksholm i Skorovas Røde Kors kunne imidlertid kl. 21.23 bekrefte at det var en savnet person i Skorovatn.

- Jeg kan bekrefte at det er savnet en person ved Gruvfjellet.

Kl. 21.35 kunne politiet fortelle at Røde Kors ble kontaktet og anmodet om bistand.

Dårlig vær i området

Kvinnen skal være i god form og gikk ut på tur rundt tolvtiden torsdag. Hun var senest i kontakt med sin mann på tekstmelding kl.  17.30. Siden da har det ikke vært kontakt mellom de to.

Mannen var selv ute og lette etter sin kone uten resultat og valgte å be politiet om hjelp kl. 19.30.

Kvinnen skal være turvant og hadde blant annet med seg en fjellduk. Men det skal være dårlig vær og rundt null grader i området det nå letes.

TRØNDER-AVISA KOMMER MED MER

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis