Strikk refleks inn i favorittplagget

Litt reflekstråd eller refleksgarn i favoritt- plaggene sikrer at refleksen er med deg bestandig.

REFLEKS SOM VARMER: Tove Malmo med strikkelue og skjerf som begge har refleks i seg. Markedet tilbyr både refleksgarn, reflekstråd og ferdigstrikkede produkter.Foto: Olav Lorentsen

SPENNENDE: Bjørg Lillian Aune får demonstrert forskjellige produkter med refleks av Marit Thorsen ved Husfliden.Foto: Olav Lorentsen

Nyheter

Strikkebølgen når stadig nye høyder, og aldri før har så mange stått bak både rett og vrangt. Men å strikke reflekser har ikke tatt helt av, tross at strikkegarn med refleks allerede har vært på markedet noen år.

– Det er noen som kjøper det, men det store salget har uteblitt, sier Tove Malmo ved Husfliden i Steinkjer.

Det finnes både selvlysende akrylgarn samt reflekstråd. Ved husfliden er det reflekstråden de liker best, da de sverger til ull og ikke det kaldere akrylgarnet.

Mange favorittplagg

Seks av ti ferdes ute i høstmørket uten refleks, og dette kan den strikkeglade allerede få gjort noe med i dag – som er den nasjonale refleksdagen.

– Sy inn litt reflekstråd på favorittlua eller skjerfet så er refleksen alltid med, sier Malmo.

Enten du velger å bruke refleksgarn eller reflekstråd, er det bare fantasien som er begrensningen i hvordan en ønsker at refleksen skal fremstå. Blant annet er det mulig å felle inn noen hemmelige budskap som brukeren av plagget ikke selv legger merke til. Også her er det kun fantasien som setter en stopper.

– Det kan en jo gjøre mye morsomt med. Men en kan jo også brodere inn navn på luene til barna, så kanskje de blir med hjem fra skolen også, sier Malmo.

En av kundene som var innom Husfliden onsdag, hadde selv ikke prøvd refleksgarn, men syntes det var en spennende idé.

– Jeg ser ofte personer uten refleks, og da hadde jo refleks på lua eller vottene vært en flott mulighet, sier Bjørg Lillian Aune (66).

Har du ikke blitt bitt av strikkebølgen, men likevel ønsker en strikkelue eller skjerf med refleks, finnes det et stort utvalg rundt om i butikkene.

Men selvsagt finnes det andre alternativer, og det viktigste er at en bruker refleks nå i høstmørket.

Refleks blir slitt

Refleks er forbruksvare, og slitasje og riper svekker refleksjonen. Det er derfor lurt så skifte ut refleksen når den begynner å få mye riper. Det samme gjelder refleksvesten. Dersom du har vasket den 20–30 ganger er reflekseffekten svekkes og du bør kjøpe en ny.