– Jeg ser ikke på dette som kamp mellom nord og sør

Karianne Tung fra Sør-Trøndelag er tidenes første leder for Trøndelag Arbeiderparti.

Karianne Tung tok en selfie sammen med sine to nestledere Anne Marit Mevassvik og Terje Sørvik etter at hun ble leder av Trøndelag Ap torsdag. FOTO: Julie Hole, Arbeiderpartiet

Nyheter

Torsdag ble Karianne Tung valgt som første leder av Trøndelag Ap.

Overfor Trønder-Avisa understreker hun at dette er et midlertidig styre fram til lederen første gang skal velges av årsmøtet i april neste år.

– Vi er først og fremst opptatt av å drifte fylkespartiet fram mot årsmøtet. Vi har en organisasjon vi skal bygge, og samarbeid vi skal bygge opp. Jeg har tenkt å gjøre det fram til det første ordinære årsmøtet i april, sier hun.

Opp til valgkomiteen

– Men ikke etter det?

– Det er opp til valgkomiteen, og den er ikke nedsatt ennå. Det skal gjøres på et representantskap i fylkespartiet. Vi har egentlig gjort det årsmøtet ba oss om, konstituert interrimstyret, sier hun.

– Det høres litt midlertidig ut?

– Det er årsmøtet som skal velge lederen. Det må vi ha respekt for.

Seks fra nord og seks fra sør

Dette interrimstyret består av seks fra gamle Nord-Trøndelag Ap og seks fra gamle Sør-Trøndelag Ap. Lederkampen sto i praksis mellom Tung og nordtrønderske Anne Marit Mevassvik.

Tidligere i høst tapte Mevassvik kampen om å bli fylkesordfører mot Tore O. Sandvik.

– Jeg ser ikke på dette som kamp mellom nord og sør. Jeg ser på dette som at vi er ett fylkesparti som skal bygge det beste laget. Møtet i interrimstyret var ikke i det hele tatt preget av noen kamp, sier Tung.

– Hva med dem som har sagt at enten fylkesordføreren eller fylkeslederen i Ap må være fra Nord-Trøndelag?

– Alle har rett til å si det, slik er det alltid i en diskusjon. Jeg er opptatt av å ha en trøndersk leder. Det tror jeg årsmøtet kommer til å velge i april, og det har vi i interrimstyret. Det er lov å ta diskusjonene, de tar vi alltid i Ap, og det er høyt under taket. Vi er trøndere som er opptatt av Trøndelag. Det har også fylkestinget vist i to dager nå.

Nordtrønderne Mevassvik og Terje Sørvik ble nestledere i styret.

– Trer du til side om Rune Olsø kommer tilbake?

– Det tror jeg ikke er et spørsmål, det er rene spekulasjoner, sier Tung.