Helikopter og mannskaper fra Sysselmannen og Rødekors søker i skredmassene i Fardalen der en ung mann lørdag ble funnet omkommet i et snøskred. OBS kredit. (Foto: Arild Lyssand / Sysselmann på Svalbard / NTB scanpix)

Helikopter og mannskaper fra Sysselmannen og Rødekors søker i skredmassene i Fardalen der en ung mann lørdag ble funnet omkommet i et snøskred. OBS kredit. Foto: Arild Lyssand / Sysselmann på Svalbard / NTB scanpix

Mann (21) fra Lierne omkom på Svalbard

Ble funnet i et snøskred sju kilometer fra Longyearbyen.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det var 21 år gamle Emanuel Storaunet som omkom i et snøskred i Fardalen, cirka sju kilometer sør for Longyearbyen på Svalbard lørdag.

De pårørende ble varslet lørdag kveld, og kriseteamet i kommunen var operativt allerede lørdag kveld.

Preger bygda

– De jobbet da opp mot familien og andre personer som hadde nære relasjoner til den omkomne, sier rådmann Karl Audun Fagerli til Trønder-Avisa.

Han sier at dødsfallet preger store deler av bygda, hvor nesten alle kjenner alle. Kriseteamet kommer til å bistå de som måtte trenge bistand også den kommende uken.

Det er mørketid på Svalbard, noe som bidrar til at det ikke er veldig mye scootertrafikk, forteller kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg hos Sysselmannen til NTB. Hun sier Sysselmannen foreløpig ikke har noen holdepunkter for å si om den omkomne var på tur alene. Det er ikke andre savnede etter snøraset.

– Vi søker gjennom området. 18 personer fra Røde Kors og to ansatte hos Sysselmannen deltar i dette arbeidet, sier Hertzberg.

Ved 17-tiden melder Sysselmannen at søket er i ferd med å avsluttes. Det er ikke gjort ytterligere funn.

Populær rute

Sysselmannen ber folk som kjenner til personer som er på tur i området, om å ta kontakt.

Fardalen er et populært utfartssted. Den ligger på ruta til Colesbukta og er en av de vanligste rutene til den russiske gruvebyen Barentsburg.

– Det var folk som var på scootertur som meldte fra om skredet klokken 11.39. Dette sammen med andre opplysninger vi har, gjør at vi tror skredet gikk lørdag formiddag, sier Hertzberg.

Minnestund

Ifølge VG så vil det bli holdt minnestund i Svalbard kirke i Longyearbyen mandag klokken ti.

Det var politiet i Nord-Trøndelag som varslet de pårørende om ulykken.

– Jeg kan bekrefte at vi fikk anmodning om dette oppdraget. Utover dette har vi ikke hatt noe med saken å gjøre, sier operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Den avdøde 21-åringen jobbet til daglig som mekaniker på Svalbard.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis