Gratis sex-materiell i skolen

Flere nordtrønderske skoler deltar i undervisningsopplegget «Uke 6».
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Foreningen Sex og politikk gir ut gratis undervisningsmateriell om seksualitet gjennom kampanjen «Uke 6».

I alt får rundt 50.000 norske grunnskoleelever, og mange nordtrønderske skoler har meldt seg på. Deriblant Steinkjer ungdomsskole og Frol oppvekstsenter.

For femte år på rad

– Dette er en kampanje som har pågått i fem år. Hvert år leverer vi gratis skolemateriell til grunnskolene som viser interesse for dette. Noen kjører et komprimert opplegg med all undervisning i uke 6. Andre fordeler det gjennom skoleåret, sier kampanjeleder Gry Stordahl.

Miljøterapeut ved Steinkjer ungdomsskole, Eli Gotvassli, sier de bruker mye av skolemateriellet som de får gjennom denne kampanjen.

– Det trekkes inn i de ulike fagene, og brukes der gjennom hele året. I tillegg har vi tilrettelagt seksualundervisning for barn som er psykisk og fysisk utviklingshemmet. Det er en time i uka for 8. og 10. klassetrinn på vår skole, sier Gotvassli.

Relevant tilbud

Stordahl påpeker at materiellet er tilpasset læreplanene, og sier dette er helt nødvendig, slik at det er relevant for læreplanmålene til grunnskoleelvene.

– Det som har gått igjen i alle fem årene vi har kjørt denne kampanjen er at lærerne opplever å få gode muligheter til å drøfte mange ulike temaer. Både rent faglig, men også i arbeidet mot mobbing og for bedre trivsel i skolen gir dette positive utslag, sier Stordahl.

Tema «familie»

Kampanjen er en samfinansiering mellom Barne-, ungdoms og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet, og Helsedirektoratet.

Årets tema er «familie», men også praktiske ferdigheter står på programmet. For eksempel hvordan bruke kondom, hvordan snakke med partner om kondombruk og hvordan få tak i gratis kondomer. Hvert år inkluderes et nytt temaområde i «Uke 6». I 2015 legges det opp til seksualundervisning med tverrfaglig innfallsvinkel, med vekt på drøfting av ulike emner knyttet til seksualitet, kropp, følelser, grenser og mellommenneskelige relasjoner.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis