Konfekt for alle penga

Marie Vorum i firmaet Bjørka på Sparbu ble i går tildelt Steinkjerstipendet på 100.000 kroner. Pengene skal hun bruke til å heve kompetansen innen konfektproduksjon.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Dette var virkelig inspirerende og pengene kommer godt med, smiler Marie Vorum idet hun mottar diplomet og en sjekk på 100.000 kroner av styreleder Frode Juul i Steinkjer Håndverk- og Industriforenings Stiftelse.

Overrekkelsen skjer inne i produksjonslokalene til småskalafirmaet Bjørka – søtt fra Sparbu hvor også medeier Bjørn Inge Vorum er til stede.

Honning er hovedingrediens

– Vi gir stipendet til Marie Vorum som en inspirasjon og en økonomisk bistand for å realisere nye produktideer inne konfektproduksjon. Selve ideen bak å benytte honning til konfekt, samt å få økt kompetanse og utvikling innen faget, er det som vi anser som nyskapende og interessant i søknaden om stipendet, sier Juul.

Gården Bjørka mellom Mære og Henning har tidligere gjort seg bemerket innen honningproduksjon og har nylig fått sine honnningprodukter i salg gjennom NorgesGruppen. Men ekteparet Vorum har også i de siste årene begynt så smått med sjokolade og konfektproduksjon, med honning som hovedingrediens.

Staser videre på konfekt

– Konfektene er ikke blitt solgt i noen stor skala, men stadig flere etterspør produktet, så vi har som mål å satse enda mer på denne typen produksjon. Målet er etter hvert å komme oss inn i en kjede, men det vil kreve mye investeringer i utstyr. Spørsmålet blir da om vi tør å investere. Uansett har vi som ambisjon å få til en større produksjon av konfekt, forklarer Marie Vorum.

Per i dag produserer Bjørka 550 håndlagede konfektbiter daglig ut fra antall konfektformer, noe ekteparet vet ikke er nok for å nå større marked.

– Men vi vet at vi har kapasitet til mer dersom vi investerer i mer utstyr, sier Marie.

Vil på studietur

Stipendpengene ønsker hun og mannen i hovedsak å bruke på studiereiser, gjerne til Grüne Woche i Berlin og en konfektstudietur til Brussel.

– Vi vil gjerne få være med og se på hvordan konfekten produseres og lære mer. I Sverige er det for eksempel mange flere småskalaprodusenter av sjokolade og konfekt enn det er i Norge. Foreløpig er vi de eneste som satser på konfektproduksjon i Nord-Trøndelag, sier Marie.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis