Jan Helge Svarva viser fram Hardox-stålet til Asbjørn Dahlum.
(Foto: Petter Berg Macedo)

Jan Helge Svarva viser fram Hardox-stålet til Asbjørn Dahlum. Foto: Petter Berg Macedo

Fikk 100.000 fra Steinkjerstipendet

Jan Helge Svarva mottok lørdag 100.000 kroner fra Steinkjer Handverk- og Industriforeningens stiftelse.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Steinkjerstipendet ble opprettet for 15 år siden, og blir delt ut til en innen håndverk- og industribedriften i Steinkjer. Pengene skal brukes til å videreutvikle kompetansen til en bedrift eller enkeltperson.

– Overrasket

Svarva er daglig leder for Steinkjer Mekaniske. Han har jobbet i bedriften fra starten for 20 år siden, og er nå daglig leder.

– Det kom overraskende på meg at jeg vant, det hadde jeg egentlig ingen store forhåpninger om da jeg sendte inn søknaden, forteller Svarva.

– Det var vel heller slik at vi hadde hørt om stipendet, og jeg tenkte at jeg like gjerne kunne legge inn en søknad.

Skal lære om Hardox

Pengene skal Jan Helge Svarva bruke på å lære mer om materialet Hardox.

– Det er så mange muligheter med dette stålet. Steinkjer Mekaniske er en av fire i Norge som er sertifisert til å bruke Hardox, og vi ønsker å utvide kunnskapen vår om dette materialet, sier Svarva.

Formann i stiftelsen Steinkjer Handverk- og Industriforeningens, Jon Arne Kjesbu, forteller at det var flere søkere en tidligere som ønsket det ærefulle stipendet.

– Vi har stor tro på stålet, og med den riktige kompetansen kan dette bli en viktig brikke framover, forteller Svarva.

Flere søkere

Formann i stiftelsen Steinkjer Handverk- og Industriforeningens, Jon Arne Kjesbu, forteller at det var flere søkere en tidligere som ønsket det ærefulle stipendet.

– Det var en solid økning i søknadene fra tidligere årene. I år hadde vi rundt ti søkere – alle var kvalifisert til å få prisen, men vi tror dette prosjektet er mest lovende, sa Jon Arne Kjesbu.

100.000 kroner: Jan Helge Svarva (midten) mottar «Steinkjerstipendet» og blomster fra Jon Arne Kjesbu (t.v.) og Asbjørn Dahlum.
(Foto: Petter Berg Macedo)

100.000 kroner: Jan Helge Svarva (midten) mottar «Steinkjerstipendet» og blomster fra Jon Arne Kjesbu (t.v.) og Asbjørn Dahlum. Foto: Petter Berg Macedo

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis