Møtte sin englevakt

LEVANGER: Da Stine Sofie (1) ramlet ned fra tribunen i Levangerhallen, ville tilfeldighetene at hun datt i fanget til Hilde Sjømæling. Det reddet livet til den vesle jenta.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

I Levangerhallen møttes i går mamma Guri Anna Korstad og kvinnen som reddet livet til datteren Stine Sofie. Stine Sofie stupte lørdag ned fra tribunen gjennom en glippe i rekkverket – men hadde englevakt og landet uskadd i Hilde Sjømælings fang. – Jeg tenker hele tiden på hva som ville ha skjedd hvis du ikke hadde sittet der du satt. Du reddet livet til Stine Sofie, sa Guri Anna Korstad til Hilde Sjømæling. Hilde selv sier at det hele var så tilfeldig. – Jeg gjorde jo ikke noe, jeg bare satt jo der. Jeg føler meg ikke akkurat som noen heltinne, sa Sjømæling beskjedent. – Men det har du blitt. Du er vår heltinne, svarte Guri Anna Korstad.

– Trodde noen kastet noe på meg

Hun hadde med seg blomster til kvinnen som tok av for støyten da datteren Stine Sofie ramlet ned fra tribunen. – Disse har du fortjent! Du var på rett sted til rett tid, sa Guri Anna Korstad og ga den tilfeldige redningskvinnen en god klem. Hilde Sjømæling forteller at hun satt på en stol på sidelinja og fulgte sin datter i Piker 13-kampen mellom Nessegutten og Frosta, da hun plutselig fikk noe skikkelig tungt i hodet. – Min første tanke var at noen hadde kastet ned noe fra tribunen – og jeg tenkte at hvem i all verden er det som får seg til å hive ned noe så tungt. Men jeg fikk sjokk da jeg så at det var en unge som lå i fanget mitt. Heldigvis hørte jeg snart at hun gråt – at hun var i live, sier Hilde Sjømæling og smiler mot Stine Sofie.

Utbedringer i gang

Hilde Sjømæling kunne blitt skadet selv også, men slapp med skrekken etter å ha fått 10 kilo tunge Stine Sofie i hodet. – Jeg fikk vondt i hodet med det samme, og hadde litt hodepine i helgen. Men jeg har ikke kjent noe i nakken, så jeg tror det har gått bra med meg, sier Hilde Sjømæling. Oppe på tribunen kunne man i går konstatere at arbeidet med å sikre rekkverket allerede er godt i gang. En ekstra tversgående jernstang skal tette glippen hvor Stine Sofie ramlet igjennom er borte. – Det er utrolig bra at de har tatt tak i dette så fort. Det synes jeg viser ansvar, sier Guri Anna Korstad, som håper at flere idrettslag vil sjekke opp tribunene sine etter det som skjedde i helgen. – Det som skjedde med Stine Sofie kan jo skje andre steder også. Og da er det ikke sikkert at Hilde sitter der, sier Guri Anna Korstad.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis