Satser på finske harehunder

Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

LEIRÅDALEN: Norsk harehundavl har i mange år vært i tilbakegang. Signar Musum har gjort noe med det. Men han satser på finske støvere. Ni glattpelsede valper vrimler omkring ham. De vakre skapningene sjarmerer alle som kommer på besøk. De har fått kjærlig menneskekontakt helt fra første dag, og er ekstra trivelige å ha med å gjøre. Nå er de fem uker, men han vil ha dem i åtte før de blir solgt til jegere og mennesker som vil ha dem som familiemedlem og venn. Harehundavlen har gått tilbake av flere årsaker. Etter at vi fikk bjørn og ulv har flere mistet hundene sine, og spesielt ulven har vært hard mot harehundene. Problemer med ureglementert jaging av sau har også gjort at færre jegere har villet satse på harejakt. Signar Musum jakter på mange slags vilt, både elg, gaupe, fuglevilt og hare. Men det er harejakt som er det triveligste, sier han. Å sitte på harepost og høre losen i skogen er spennende. Og det er så trivelig å stresse ned rundt et bål på slik jakt, sier han. Musum har godt lag med hunder, men har falt fullstendig for finsk støver. Det er så trivelig en hund. Den er god til å jage hare, men er samtidig så trivelig å ha med å gjøre. Det blir derfor en livsstil som gir en mye glede, sier han. Mor til de ni valpene greide ikke å føde det store kullet på normal måte. Alle måtte tas med keisersnitt på dyrekospitalet i Steinkjer. Men alle levde opp. Nå håper Musum de alle kan komme til mennesker som vet å verdsette egenskapene til denne rasen.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis