(Foto: Johan Arnt Nesgård)

Foto: Johan Arnt Nesgård

3,9 milliarder til elektrisfisering av Trønderbanen og Meråkerbanen

Marit Arnstad framskynder elektrifiseringen av Trønderbanen og Meråkerbanen når Nasjonal Transportplan legges fram om halvannen uke.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Klokken 10 tirsdag møtte samferdselsminister Marit Arnstad ordførere og andre politikere til møtet de hadde bedt om – fordi de var bekymret for manglende samferdselssatsing i Trøndelag.

Storsatsing

Som mange nok hadde håpet kunne Arnstad der slippe en real gladnyhet: Både Trønderbanen og Meråkerbanen blir elektrifisert i første del av tiårsperioden 2014-2023. Arbeidet vil bli avsluttet i andre del av tiårsperioden.

– Dette er den største satsingen på jernbane i Trøndelag iallfall på de siste 40 til 50 årene, sa Arnstad da hun slapp nyheten i Stjørdal tirsdag morgen.

Kampsak

Trønderbanen har vært den store kampsaken i det politiske Nord-Trøndelag. Som Trønder-Avisa skrev tirsdag vil den kommende storsatsingen på E6 komme i en senere NTP.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis