(Foto: Marius Langfjord)

Foto: Marius Langfjord

Stort område i Flatanger evakueres fra brann

Politi og brannvesen evakuerer beboere fra et større område mellom Hasvåg og Småværet i Flatanger natt til tirsdag.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Politiet i Nord-Trøndelag melder på twitter klokken seks tirsdag morgen at brannen fremdeles ikke er under kontroll, og at brannvesenet nå venter bistand fra brannhelikopter så snart det blir dagslys.

Brenner heftig

110-sentralen i Nord-Trøndelag fikk litt over klokken ti mandag kveld melding om en kraftig lyngbrann i et stort område ved Uran mellom Hasvåg og Småværet i Flatanger.

– Alle nødetatene er på plass ved Uran, sier Rune Reinsborg som er operasjonsleder for politiet i Nord-Trøndelag.

Operasjonslederen sier til Trønder-Avisa like før klokken 02.00 natt til tirsdag at brannmannskapene konsentrerer seg om forsøke å berge bebyggelsen i Småværet og Hasvåg.

– Akkurat nå foregår det ingen aktiv slokking av lyngbrannen. Brannen sprer seg mot nordvest, og brannmannskapene gjør seg derfor klar til å forsøke å berge bebyggelsen.

– Det brenner heftig, og det er ikke enkelt å danne seg et bilde av situasjonen, sier Reinsborg.

Evakuerer beboere

I følge operasjonslederen har politiet sparsommelig med opplysninger, men at det i følge de første meldingene var snakk om en kraftig lyngbrann.

Politi og brannvesen har evakuert folk fra stedet.

– Vi har ikke oversikt over hvor stort areal som står i brann, men vi har startet evakuering. Vegen mellom Småværet og Uran var åpen en stund etter midnatt, og folk kunne kjøre ut av området med bil, forteller Reinsborg til Trønder-Avisa.

Operasjonslederen forteller at veien er stengt for trafikk tirsdag morgen, da det brenner godt i området.


Stor fare for brann også i dagene fremover

Flere tilfeller av gressbrann og husbranner i fylket de siste dagene gjør at brannvesenet advarer mot bruk av åpen varme.


Alle ressurser er satt inn

110-sentralen i Nord-Trøndelag melder at alle ressursene er satt inn i Flatanger, og at en tankbil er sendt fra Namdalseid for å bistå med slokkingen.

Litt over klokken halv ett natt til tirsdag melder politiet at det er vanskelig å begrense brannen på grunn av sterk vind.

Beboerne som blir evakuert befinner seg i strekningen mellom Småværet og Hasvåg.

Uavklart situasjon

Reinsborg sier at det ikke er veldig mange fastboende i det aktuelle området, men at det er noen fritidshus i nærheten av brannen.

– Akkurat nå er det viktig å prøve å stoppe lyngbrannen før den sprer seg ytterligere, sier operasjonslederen.

Han legger til at det bor det rundt 20 personer på halvøya hvor det brenner. Det er uklart om noen av boligene eller feriehusene på stedet står i brann.

TRØNDER-AVISA FØLGER SAKEN

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis