(Foto: Jon Åge Fiskum)

Foto: Jon Åge Fiskum

Martin (22) starter IT-selskap

Martin Landsem (22) fra Malm har jobbet på McDonalds i Steinkjer for å få nok penger til å starte bedriften sin. Nå skal ha hjelpe potensielt 30.000 restauranter.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

I tre år har 22-åringen jobbet og slitt ved restaurantkjeden i Steinkjer. Han har gått gradene og i dag er han assisterende restaurantsjef.

Det var også her han fikk ideen og så behovet for et administrasjonssystem for restaurantbransjen som han nå satser for fullt på å utvikle videre med bistand fra både Kunnskapsparken og Innovasjon Norge.

Systemet er knyttet til drift og internkommunikasjon. Selv i verdens største restaurantkjede så den unge Malm-byggen behov for et bedre system. Landsem er i gang med å utvikle et administrasjonssystem for store internasjonale kjeder som har mellom 10.000 og 30.000 restauranter.

IT-kar fra fødselen

Landsem har vokst raskt under vingene til NærUng, og vegen over til et inkubatorkontor hos Kunnskapsparken var bare noen trapper unna i det tidligere Telenorbygget Steinkjer sentrum. I det samme Telenor-bygget har for øvrig også både Martins far og farfar arbeidet. Han ble derfor tidlig introdusert for den spennende IT-verdenen.

– Det første faren min viste meg da jeg kom hjem som nyfødt fra sykehuset var hans nye pc.

At unge Landsem allerede som tiåring laget og solgte hjemmesider burde derfor ikke overraske. Som 17-åring tok han et år som utvekslingsstudent på Highschool i Montana i USA. Her tok han ekstraklasse i entreprenørskap før han vente tilbake til Steinkjer og fullførte videregående skole. Siden har han ikke hatt tid til å tenke på videre utdanning.

De siste tre årene har han arbeidet 16-timers dagers. På dagtid har han holdt orden i rekkene hos McDonalds og om kveldene har han jobbet med å utvikle egne ideer.

– Det første Martin spurte meg om før han flyttet inn hos Kunnskapsparken var hvor lenge vi hadde åpent. Jeg forsikret han om at her var de åpent hele døgnet, forutsatt at han lærte seg koden til alarmen, sier Belbo som nå ser fram til å hjelpe den unge gründeren med å utvikle sin ide videre.

Kunnskapsparken kan bistå Landsem på mange ulike områder, som finansiering, advokatbistand og forretningsutvikling.

«Her er alt mulig»

En som også var fornøyd i går var fylkesråd Terje Sørvik.

– Historien om Martin Landsem passer veldig godt med fylkeskommunens motto om at «her er alt mulig, uansett». Nord-Trøndelag har en negativ befolkningsutvikling. Derfor er det viktigere enn noensinne at vi satser på unge, kreative folk som kan bidra til å utvikle fylket. Det er også gledelig å se at vi lykkes med satsingen på NærUng og andre miljøer vi samarbeider med.

Landsem sier at han hadde tenkt å flytte til Trondheim, men at han nå har bestemt seg med egen bolig og forretningsadresse i Steinkjer.

Det lyder som søt musikk i ørene på Bodil Vekseth i Steinkjer Næringsselskap som sier at næringsselskapet vil bidra med råd og veiledning og praktisk hjelp slik at unge gründere som Landsem velger å satse i Steinkjer.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis