SUPERMANN: Fylkesråd Tor Erik Jensen (H) som animert supermann i fylkeskommunens nye video.

SUPERMANN: Fylkesråd Tor Erik Jensen (H) som animert supermann i fylkeskommunens nye video.

– Dette er unødvendig pengebruk

Fylkeskommunens promo-video på 3 minutter kostet 99.000 kroner - pluss moms.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det har nærmest blitt en årlig tradisjon at fylkeskommunen velger å lage en video for å presentere sin årsmelding. I år er det superhelter som er temaet når de fire fylkesrådene vil fortelle Nord-Trøndelag hva de jobber med.

Flyvende over fylket forteller rådsleder Anne Marit Mevassvik (Ap), utdanningsråd May Britt Lagesen (Ap), samferdselsråd Tor Erik Jensen (H) og utviklingsråd Terje Sørvik (Ap).

99.000 kroner

Det er kommunikasjonsavdelingen i fylkeskommunen som har skrevet manus til filmen. Kommunikasjonssjef Narve Nordmelan forteller at den kostet 99.100 kroner pluss moms. Han sier kostnadene ble litt høyere enn tidligere år, blant annet grunnet sykdom.

– For høyt

Gruppeleder Ståle Busch (Frp) mener beløpet er for høyt.

– Selv om det ikke utgjør noe på fylkeskommunens budsjett, så vil 100.000 kroner være veldig mye penger for enkeltindividet. Dette syns jeg er unødvendig pengebruk, sier Busch.

Han er heller ikke imponert av innholdet i videoen.

- Jeg har bare skummet fort gjennom den. Det er mulig de får litt treff på den, men om folk legger merke til innholdet eller effektene er jeg veldig usikker på. Jeg syns det virker litt useriøst, sier han.

Selvironi

– Jeg tror det er en god måte å formidle gjennom sosiale medier. Så skal man ikke bestandig ta seg selv så høytidelig, sier fylkesråd May Britt Lagesen (Ap).

Videoen kan du se her.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis