(Foto: Johan Arnt Nesgård)

Foto: Johan Arnt Nesgård

Bartnes kan bli ny leder i Bondelaget

Lars Petter Bartnes fra Beitstad er innstilt som ny leder for Bondelaget.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Bartnes satt som styremedlem av Norges Bondelag i fem år. Nå sitter han i styret i Nortura, men det er han villig til å si fra seg hvis han blir valgt som ny leder av Norges Bondelag.

– Jeg synes det er kjempeinteressant å bli foreslått som leder for Norges Bondelag. Det setter jeg stor pris på, sier Bartnes.

Det betyr at han kan bli leder for 60.000 medlemmer. Han understreker at han ennå ikke er valgt til vervet. Men han ble spurt av valgkomiteen i går. Nå gjentar årsmøtet og det skjer 02. juni.

– Norges Bondelag er en veldrevet organisasjon som har et god team. De jobber for bøndenes interesser - et felt som jeg er veldig opptatt av, sier han.

Utfordrende

Han tror at vervet blir svært utfordrende, men tror han har det som trengs for å lede 60.000 bønder.

– Det er alltid utfordrende å være leder for en slik organisasjon, men jeg er sikker på at vi skal klare å samarbeide - også med den regjeringen vi har i dag, sier Bartnes.

– Hvordan type leder er du?

– Jeg er en leder som er opptatt av resultat og som ønsker å få laget til å blomstre. Men jeg ser mer på meg selv som en trener, enn som en kaptein, sier han.

Store forventinger

Leder Asbjørn Helland i Nord-Trøndelag Bondelag er strålende fornøyd med at det kan bli en nordtrønder som skal styre skuta.

– Lars Petter er kompetent til å ta på seg den jobben. Jeg kjenner han godt og vet at han har mye erfaring. Han har møtt bønder fra hele landet og har spesielt god markedsinnsikt - det har vi behov for i ledelsen, sier han.

Helland legger ikke skjul på at Nord-Trøndelag Bondelag har store forventinger til Bartnes - dersom han blir valgt.

– Lederen må fremstå mer og mer i media og være flink der også - det tror jeg at Bartnes er rette person til, sier han.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis