Lærlinger: Erlend Løfald (t.v.), Lovise Sverdrup, Elias Bruholt, Mathias Johansen, Mikael Aune, Vegard Forbord fra Smart Media med sønn, Kristian V. Vikestad og Erlend Myhr Ribe fra Smart Media. Erlend, Elias, Mathias og Kristian blir lærlinger, mens Lovise og Mikael fortsetter på skolebenken.
(Foto: Smart Media)

Lærlinger: Erlend Løfald (t.v.), Lovise Sverdrup, Elias Bruholt, Mathias Johansen, Mikael Aune, Vegard Forbord fra Smart Media med sønn, Kristian V. Vikestad og Erlend Myhr Ribe fra Smart Media. Erlend, Elias, Mathias og Kristian blir lærlinger, mens Lovise og Mikael fortsetter på skolebenken. Foto: Smart Media

Headhuntet til lærlingkontrakt

Milkshake Media UB fra Tiller videregående skole høstet fem priser ved årets fylkesmønstring for ungdomsbedrifter. Nå har de fått lærlingkontrakt med et firma i Steinkjer.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Ungdommene fra Tiller videregående skole i Trondheim ville prøve noe mere enn skole. Derfor startet de egen bedrift kalt Milkshake Media.

– Vi ville drive med noe vi liker og gjorde hobby til jobb, sier Elias Bruholt.

Bedriftens første oppdrag var å lage logo for en annen ungdomsbedrift, deretter designet de hjemmesider for Drømmetrappa på Oppdal.

Headhuntet

Milkshake Media gjorde det bra på årets fylkesmønstring for ungdomsbedrifter på Magneten i vår, og hentet hjem hele fem priser. Der traff de også Vegard Forbord, administrativ leder i Smart Media.

– De gjorde et svært godt inntrykk, derfor inviterte Vegard gruppen til Steinkjer og Smart Media. Etter en besøksdag kom de tilbake og var her i tre dager, forteller Alexander Kjølstad, daglig leder i Smart Media.

Webdesignbedriften skrudde på sjarmen og tok dem med på omvisning i Steinkjer og grilling på Oftenåsen. På slutten av oppholdet fikk gjengen på seks tilbud om lærlingplass.

– Det er sjeldent å bli headhunted til lærlingplass, det var en gyllen sjanse for oss. Her får vi jobbe med hobbyen vår, samtidig som vi får betalt for det. Det er fine folk og en fin bedrift. Tilbudet måtte vurderes seriøst, sier Bruholt.

Energi, engasjement og vilje

Fire takket ja til lærlingplass, mens to valgte å fortsette skoleløpet. 1. juli er de på plass i Steinkjer, klar for nye utfordringer.

– Vi gleder oss til å jobbe mot virkelige kunder, og er klare for å møte ulike utfordringer hver dag. Det blir gøy å være noe mer enn studenter, sier Buholt.

Som eneste bedrift i landet har Smart Media fått tilpasset læreplan for lærlinger i mediegrafikerfaget.

– Det er mange fordeler med å hente inn et lite team som kjenner hverandre fra før. Denne gjengen har en energi, et engasjement og en vilje til å lære, og kommer til og bli en viktig del av produksjonen vår, sier Kjølstad.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis