Sergej Ustjugov vant Tour de Ski. Martin Johnsrud Sundby (t.h.) ble annenmann. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Sergej Ustjugov vant Tour de Ski. Martin Johnsrud Sundby (t.h.) ble annenmann. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ustjugov til topps i Tour de Ski

Holdt unna for konkurrentene i "monsterbakken".
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Martin Johnsrud Sundby hadde magesjau natt til søndag, men ble likevel nummer to.

Sundby kom i mål drøyt minuttet bak vinneren. Sveitseren Dario Cologna ble nummer tre, vel 16 sekunder bak Sundby.

- Ustjugov er i ferd med å bli en komplett skiløper. Han blir skummel i årene som kommer, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

- Det var brutalt i dag. Jeg hadde magesjau i hele natt, så oppladningen var ikke optimal. Men avstanden var for lang. Jeg tror det hadde blitt sjanseløst uansett, sa Sundby til NRK.

Tok litt innpå

Sundby var ett minutt og elleve sekunder bak Ustjugov før start på siste etappe, og nordmannen hadde et ørlite håp om at russeren skulle ha en tung dag. Det hadde han ikke.

Sundby knep innpå en del sekunder i starten av alpinbakken, men etter hvert stabiliserte det seg mellom de to rivalene. Mot slutten ga Ustjugov litt ekstra gass, og seieren var det aldri tvil om.

- Ustjugov er en utrolig verdig vinner. Han har vært fantastisk gjennom hele touren. Vel fortjent, sa Sundby.

Nordmannen ville ikke snakke så mye om mageproblemene, og heller ikke om hvordan sykdommen eventuelt påvirket vinnersjansene søndag.

- Men jeg merket at jeg ikke hadde noe energi å gå med. Jeg prøvde litt i starten av bakken, men da svarte han. Da måtte jeg heller passe på dem som kom bakfra, sa Sundby.

Ser mot VM

Nå ser Røa-løperen fram mot VM i Lahti i februar.

- Drømmen der er gull. Tour de Ski har ikke vært årets hovedmål. Nå skal jeg hjem og trene. Jeg skal legge inn seks uker med blodslit, sa en smilende Sundby.

Han fikk ros av landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Martin har gjort en kjempefin konkurranse. Han ga Ustjugov god kamp, det var bare det at Ustjugov var sterkere denne gang. Nå skal Martin hjem og trene. Han vil bli VM-konge, sa Hetland til NRK.

Simen Hegstad Krüger gikk inn til en sterk 8.-plass. Han ble nest beste nordmann i årets Tour de Ski. Hans Christer Holund fulgte på plassen bak.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis