Tomas Northug, her under KM Skallrennet på Selbuskogen i romjula.
      (Foto: Jonas A. Holberg)

Tomas Northug, her under KM Skallrennet på Selbuskogen i romjula.Foto: Jonas A. Holberg

VM-toget gikk for Tomas Northug i VM-løypene

Sprinten i Lahti var stedet hvor Tomas Northug skulle imponere landslagsledelsen. Lite tyder på at 26-åringen kommer til VM, men Northug nekter å gi opp.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Helgas sprint i Lahti under Skandinavisk Cup var for mange nordmenn det viktigste utstillingsvinduet med tanke på å sikre seg en billett til VM i Lahti om drøye halvannen måned.

For Tomas Northug, som ble vraket fra landslaget i fjor vår, gikk det dessverre ikke veien.

Nummer 90 søndag

26-åringen, som i likhet med storebror Petter har slitt med formen etter treningssmellen i høyden i november, kom seg greit videre fra prologen i skøytesprinten lørdag, men kom seg ikke videre fra kvartfinalen.

Søndag ble han nummer 90 på 15 kilometer klassisk, nesten tre minutter bak finske Iivo Niskanen som vant. Johannes Høsflot Klæbo og Mattis Stenshagen tok de to øvrige pallplassene.

Blir ikke tatt ut til Toblach

Landslagssjef Vidar Løfshus, som selv befinner seg i Cavalese i forbindelse med den avgjørende etappen i Tour de Ski, har fått rapporter fra Lahti, og erkjenner at det nå ser mørkt ut for VM-drømmene til Tomas Northug.

– Helga har iallfall ikke gitt ham noen større sjanser til å gå i VM. Man skal aldri avskrive noen, fordi her blir det kamp helt inn, men han blir ikke tatt ut til Toblach neste helg, et renn som også er viktig med tanke på VM. Da skal det også mye til for at han blir med til Falun, og da skal det mye til for at det blir VM-billett på Tomas, sier Løfshus til Trønder-Avisa.

– Ser tungt ut

Tomas Northug er enig i at VM-sjansene er små.

– Det ser tungt ut nå. Men kroppslig er jeg iallfall god nok til å gjøre en god jobb mot NM. Viser man seg råsterk der, kan jeg ikke skjønne at det ikke skal holde. Målet nå er å gjøre en NM-sprint det lukter svidd av, sier 26-åringen til Trønder-Avisa.

Yngstebror Even Northug uttalte i høst at også han ville sikte mot VM. Men med sisteplass i sin kvartfinale lørdag, ligger heller ikke han veldig godt an med tanke på tur til Lahti i februar.

Lorentsen beste nordtrønder søndag

Svenske Oskar Svensson vant lørdagens sprint, foran landsmann Karl-Johan Westberg og nordmannen Sindre Bjørnstad Skar. Sondre Turvoll Fossli og Johannes Høsflot Klæbo ble henholdsvis nummer fire og fem i finalen, mens finske Matias Strandvall tok den siste plassen. Kun Tomas og Even Northug kom seg videre av de nordtrønderske herrene.

På søndagens 15 kilometer klassisk ble Eirik Lorentsen beste nordtrønder. Henning-løperen endte på 44. plass, nesten to minutter bak den finske vinneren. Andreas Myran Steen fulgte på plassen bak Lorentsen.


Endelig klaffet det for lettet Weng

Heidi Weng har hatt en trøblete Tour. I monsterbakken løsnet det for den norske jenta.

 

Kristoffersen overrasket positivt

En nordtrønder som overrasket positivt i helga, var Marthe Kristoffersen. 27-åringen fra Meråker gikk inn til en meget sterk 3. plass på lørdagens sprint, kun slått av den svenske duoen Hanna Falk og Anna Dyvik.

Dermed har hun gått seg inn i diskusjonen om både verdenscup- og VM-deltakelse.

Søndag fulgte hun opp med en 7. plass på 10 kilometer klassisk, minuttet bak suverene Justyna Kowalczyk fra Polen. Falk og Dyvik tok de to øvrige pallplassene.

Henning-sprinter Kari Vikhagen Gjeitnes tok seg videre fra prologen lørdag, men gikk ut i kvartfinalen.


Alle nordtrønderske resultater i Skandinavisk Cup i helga:

Sprint fri teknikk lørdag:

Kvinner: 3) Marthe Kristoffersen, Varden Meråker, 21) Kari Vikhagen Gjeitnes, Henning Skilag, 57) Anniken Jørgensen, Varden Meråker.

Herrer: 14) Tomas Northug, Strindheim, 28) Even Northug, Strindheim, 37) Andreas Myran Steen, Leksvik, 75) Eirik Lorentsen, Henning Skilag, 94) Daniel Myrmæl Helgestad, Henning Skilag, 113) Jonas Austad, Henning Skilag, 114) Espen Sundsvik, Frol, 119) Johan Hundseth, Kolvereid.

10/15 km klassisk søndag:

Kvinner: 7) Marthe Kristoffersen, Varden Meråker, 45) Anniken Jørgensen, Varden Meråker.

Herrer: 44) Eirik Lorentsen, Henning Skilag, 45) Andreas Myran Steen, Leksvik, 59) Daniel Myrmæl Helgestad, Henning Skilag, 65) Ole Jørgen Bruvoll, Lierne, 85) Jonas Austad, Henning Skilag, 90) Tomas Northug, Strindheim, 94) Johan Hundseth, Kolvereid, 118) Espen Sundsvik, Frol, 125) Even Northug, Strindheim.

Endelig klaffet det for lettet Weng

Heidi Weng har hatt en trøblete Tour. I monsterbakken løsnet det for den norske jenta.

– Det må f*** meg være mulig å smøre gode ski!

Kathrine Harsem forbannet etter den norske smørebommen i Tour de Ski.

Kristoffersen på pallen i Lahti

Tomas og Even Northug bommet begge på VM-sjansen.

LFK er lei av at Verdal ikke vil samarbeide

Forholdet mellom Verdal og Levanger er fortsatt betent. LFK reagerer kraftig på at verdalingene heller vil samarbeide med Ranheim enn med dem.

Austad: – Ranheim-linken er feil framstilt

Nils Petter Austad avkrefter at Ranheim skal ha henvendt seg til Verdal med tanke på hospitering av talentfull duo.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis