Lyktes ikke: Tomas Northug klarte ikke å levere i VM-løypene i Lahti.
      (Foto: Jonas A. Holberg)

Lyktes ikke: Tomas Northug klarte ikke å levere i VM-løypene i Lahti.Foto: Jonas A. Holberg

Tomas Northug nekter å gi opp

VM-toget gikk mest sannsynlig for Tomas Northug i helga. Men 26-åringen skal gi alt for å sikre seg billett til Lahti.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Helgas sprint i Lahti under Skandinavisk Cup var for mange nordmenn det viktigste utstillingsvinduet med tanke på å sikre seg en billett til VM i Lahti om drøye halvannen måned. For Tomas Northug, som ble vraket fra landslaget i fjor vår, gikk det dessverre ikke veien.

Kvartfinale-exit

26-åringen, som i likhet med storebror Petter har slitt med formen etter treningssmellen i høyden i november, kom seg greit videre fra prologen i skøytesprinten lørdag, men kom seg ikke videre fra kvartfinalen. Søndag ble han nummer 90 på 15 kilometer klassisk, nesten tre minutter bak finske Iivo Niskanen som vant. Johannes Høsflot Klæbo og Mattis Stenshagen tok de to øvrige pallplassene.

Ikke til Toblach

Landslagssjef Vidar Løfshus erkjenner at det nå ser mørkt ut for VM-drømmene til Tomas Northug.

– Helga har iallfall ikke gitt ham noen større sjanser. Man skal aldri avskrive noen, fordi her blir det kamp helt inn, men han blir ikke tatt ut til Toblach neste helg, et renn som også er viktig med tanke på VM. Da skal det også mye til for at han blir med til Falun, og da skal det mye til for at det blir VM-billett på Tomas, sier Løfshus.

– Ser tungt ut

Tomas Northug er enig i at VM-sjansene er små.

– Det ser tungt ut nå. Men kroppslig er jeg iallfall god nok til å gjøre en god jobb mot NM. Viser man seg råsterk der, kan jeg ikke skjønne at det ikke skal holde. Målet nå er å gjøre en NM-sprint det lukter svidd av, sier 26-åringen.

Yngstebror Even Northug uttalte i høst at også han ville sikte mot VM. Men med sisteplass i sin kvartfinale lørdag, ligger heller ikke han veldig godt an med tanke på tur til Lahti i februar.

Lorentsen best søndag

Svenske Oskar Svensson vant lørdagens sprint, foran landsmann Karl-Johan Westberg og nordmannen Sindre Bjørnstad Skar. Sondre Turvoll Fossli og Johannes Høsflot Klæbo ble henholdsvis nummer fire og fem i finalen, mens finske Matias Strandvall tok den siste plassen. Kun Tomas og Even Northug kom seg videre av de nordtrønderske herrene.

På søndagens 15 kilometer klassisk ble Eirik Lorentsen beste nordtrønder. Henning-løperen endte på 44. plass, nesten to minutter bak den finske vinneren. Andreas Myran Steen fulgte på plassen bak Lorentsen.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis