På plass: Familien er alltid på plass når Haugen gjør det best. VM ble intet unntak. Leif Kristian Haugens samboer Marthe Nestvold og sønnen Olav var på tribunen da Haugen tok bronse i storslalåm for menn under VM i St. Moritz fredag. (Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

På plass: Familien er alltid på plass når Haugen gjør det best. VM ble intet unntak. Leif Kristian Haugens samboer Marthe Nestvold og sønnen Olav var på tribunen da Haugen tok bronse i storslalåm for menn under VM i St. Moritz fredag. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Leif Kristian Haugen hyller familien etter storslalåm-bronsen

Leif Kristian Haugen tok en knallsterk VM-bronse i St. Moritz – med samboer Marthe Gausen Nestvold fra Inderøy på tribunen.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Like før slalåmrennet i Kitzbühel 14 dager før VM startet fortalte Leif Kristian Haugen at de gangene han har gjort det best, har familien hans vært til stede.

Fredagen i St. Moritz ble ikke unntak fra den regelen og gode tradisjonen. Da han feiret sin største triumf som alpinist noensinne med VM-bronse i storslalåm, var både samboer Marthe – fra Inderøy – og sønnen Olav på plass.

– Emosjonell

Men ikke bare det – 17 familiemedlemmer fra både hans egen og samboerens familie jublet ellevilt på tribunen, og det hadde de virkelig grunn til.

– De gangene jeg har gjort det aller best har familien vært på plass, og de skal være med til VM også, sa Haugen til NTB i Kitzbühel.

– Det er utrolig gøy at de er her. Du blir nesten emosjonell og du får oppleve det sammen med dem. De har vært med hele veien, sier han til VG.

Trygghet

Haugen følte helt klart det som en ekstra trygghet. I Kitzbühel ble det fjerdeplass, og allerede da drømte han om å ta sin første pallplass i VM. Han ble sanndrømt, men innrømmet overfor NTB etter bronsen fredag at han nesten ikke hadde trodd på drømmen selv.

– Da vi snakket om det i Kitzbühel, ble det nesten sagt i spøk, sa han.

Etter rennet og medaljen fredag var det premieutdeling og medaljekake på det norske hotellet. Det skulle bare mangle på Leif Kristian Haugens største dag som sportsutøver til nå.

– Vilt!

– Dette var vilt. Det er helt «sykt» med medalje, litt uvirkelig, men ordentlig gøy. Det er litt surrealistisk at jeg står her og snakker om VM-medalje. Jeg ga bånn gass, jeg angrep hele veien. Jeg tenkte «fortere, fortere, fortere», sa en smilende Leif Kristian Haugen til NRK etter målgang.

Haugen tok altså sin aller første VM-medalje. Østerrikeren Hirscher vant 25 hundredeler foran landsmannen Roland Leitinger. Haugen var 71 hundredeler bak vinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

(Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 

Kristoffersen på fjerde

Lagkamerat Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i finaleomgangen og måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen. Bjørnar Neteland var nummer 28 etter første omgang, men gjorde en kostbar feil i starten av finaleomgangen. Han maktet ikke å klatre opp blant topp 20. Han ble nummer 26.

Flere kjørte ut i finaleomgangen. Løypa var krevende, det samme var vær- og lysforholdene.

Søndag er det slalåm, og det er i den disiplinen Leif Kristian Haugen har hatt størst framgang og de beste resultatene i tiden før VM.


Stig Inge Bjørnebye advarer mot overivrige foreldre i idretten

«Vi lefler med våre egne barn; deres karrierer, drømmer og ambisjoner. Så blander vi dem med våre egne, fordi vi selv ikke lyktes.»

 

Lover løperne like forhold

500 løpere står på start-streken under helgas norgescup i skiskyting. De rutinerte arrangørene i Steinkjer Skiklubb frykter ikke værgudene.

Se Byafossens fotballcup direkte på t-a.no

I helga er det klart for Grong Sparebank indoor i Steinkjerhallen. Cupen sendes direkte på Trønder-Avisas nettsider.

Birgit Skarstein imponerte og overrasket alle da hun tok sin første VM-medalje

Gikk inn til VM-sølv i langrenn for funksjonshemmede i Tyskland torsdag.

Stjernespekket gjesteliste for rekordarrangement i Røra

Internasjonale stjerner er blant de over 200 besøkende under Røra International Friendship Fightcamp i helga.

Stig Inge Bjørnebye advarer mot overivrige foreldre i idretten

«Vi lefler med våre egne barn; deres karrierer, drømmer og ambisjoner. Så blander vi dem med våre egne, fordi vi selv ikke lyktes.»

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis