Per Verner Rønning spilte sin første seriekamp fra start borte mot Kongsvinger. Her fra Ranheim-kampen 16. mai
      (Foto: Johan Arnt Nesgård)

Per Verner Rønning spilte sin første seriekamp fra start borte mot Kongsvinger. Her fra Ranheim-kampen 16. maiFoto: Johan Arnt Nesgård

Knallsterk LFK-seier borte mot Kongsvinger

Per Verner Rønning med drømmescoring da LFK vant borte mot Kongsvinger.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Alt lå til rette til en god kamp på Gjemselund mellom to lag som begge hadde full pott på de siste tre kampene. LFK måtte klare seg uten Tom Erik Nordberg i midtforsvaret da han ble hjemme i påvente av fødsel. Marcus Astvald var suspendert.

- Det blir nok en jevn kamp mellom to lag i god form. Grunnen til at vi har tatt så mye poeng de siste kampene er fordi vi har begynt å score mål igjen, sa LFK-trener Magnus Powell før kampstart.

Sjansefattig omgang

Den første omgangen ble aldri noe fyrverkeri. LFK prøvde mye i bakrom, mens KIL ville etablerer spillet på gjestene sin banehalvdel. Jo Sondre Aas var likevel nære ved to anledninger. Ved første mulighet skled ballen utenfor lengste stolpe etter han ble spilt fri på høyresiden. Også den andre avslutningen ble for svak, selv om vinkelen var skrå for spissen. Flere sjanser ble det ikke.

- Vi skaper en del bra offensivt, så må vi fortsette å demme opp for dem. De hadde mye ball, men fikk ikke skapt noe med den, sa Powell før andre omgang.

Presset

I andre omgang tok Kongsvinger mer over, og LFK ble til tider presset langt bakover. De klarte likevel å skape en sjanse da innbytter Pål Aamodt testet KIL sin sisteskanse med et hardt skudd. Bakover i banen ryddet stopperne til LFK unna.

Drømmescoring

Etter at LFK hadde ridd av det verste presset fra vertene så det lenge ut til å ebbe ut i 0-0 men midtsstopper Per Verner Rønning ville det annerledes. Etter et innkast fra Espen Berge så havnet ballen på rundt 16-meter. På halvspretten klinte Rønning ballen i krysset og sendte LFK i ledelsen. KIL etablerte litt press i jakten på utligningen, men LFK stanget unna og sikret dermed en sterk 1-0-seier på Gjemselund.

Dette var den første kampen fra start for Rønning som vikarierte for Tom Erik Nordberg som var igjen i Levanger i påvente av å bli far. Den sterke seieren sendte LFK opp på en midlertidig fjerdeplass.
Slik startet lagene:

LFK: Julian Faye Lund; Andreas Wrele, Espen Berger, Per Verner Rønning, Erik Tønne; Bent Sørmo, Horenus Taddese, Adria Mateo Lopez, Kim Robert Nyborg; Jo Sondre Aas, Robert Stene.

Kongsvinger: Simen Lillevik; Fredrik Pålerud, Markus Skjellum, Fredrik Sjølstad, Dylan Murnane; Harald Holter, Johan Wennberg, Martin Ellingsen, Maikel Nieves; Pär Ericsson, Adem Güven


Følg LFKs jakt etter en ny seier

Klokken 13.30 spiller LFK seriekamp borte mot Kongsvinger. Kampen følger du live her.

Fødsel og karantene for LFK

Magnus Powell må gjøre flere endringer når Levanger møter Kongsvinger.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis