Fredag satte Birgit Skarstein verdens bestetid i parasingel. Lørdag tok hun gullet i finalen.

Fredag satte Birgit Skarstein verdens bestetid i parasingel. Lørdag tok hun gullet i finalen.

1 / 4

Skarstein med finaleseier i Polen

Pararoeren Brigit Skarstein tok en suveren finaleseier i singlesculler under verdenscupstevnet i polske Poznan, og sikret dermed karrierens første WC-seier i roing.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Rolandslagets første seier i årets WC-sesong i boks før TRE nye finaler i morgen

– Dette var en lagseier, sier en strålende glad Birgit Skarstein.

Hadde god flyt

– Jeg hadde god flyt fra start og den offensive oppskriften og taktikken har fungert veldig bra. En viktig milepæl for meg på veien mot VM i Florida i september, sier Skarstein.

Hun fikk en tidlig luke og så seg aldri tilbake. Levangerkvinnen rodde 2.000 meter på tiden 11.00,65.

Hun slo den tyske båten med Sylvia Pille-Stepphart med over 45 sekunder. Tredjeplassen gikk til Italia. Det var kun tre båter i finalen.

– Birgits "ski-kapasitet" har blitt til "ro-kapasitet", fastslår roernes landslagssjef Johan Flodin.

Har etablert seg

Flodin poengterer at Skarstein har etablert seg i den nye distansen på 2.000 meter, med en god start inn i den nye olympiske perioden hvor hennes høye fysiske kapasitet gjør god roing.

– Verdenscupen har så langt bestått av gode løp for min del, med personlige bestetider og karrierebeste teknisk, sier Skarstein selv.

–  Vi har som lag jobbet med flere tekniske momenter som klaffer, og det fysiske sitter stabilt. En lagseier som vi jobber sammen om, hevder hun og takker lagkompis Kjetil Borch som ror finale med Olaf Tufte i morgen.

Verdensrekord fredag

28 år gamle Skarstein satte verdensrekord da hun klarte 10,49,94 i fredagens oppvisningsheat. Det var 17 sekunder raskere enn den gamle verdensrekorden som ble satt i fjor.

Det var første gang at Skarstein prøvde seg på det som for pararoerne er en uvant distanse. Tidligere har hun og kollegene kun konkurrert over 1.000 meter.

Pararoerne har også doblet sin distanse i VM-sammenheng.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis