Ny nedtur for Rosenborg

Rosenborg gikk på sesongens annet tap og sjette poengtap totalt da det ble 0-1 borte mot Haugesund i Eliteserien søndag.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Kåre Ingebrigtsens mannskap fikk en etterlengtet opptur forrige serierunde da Strømsgodset ble slått 3-1. Før det hadde laget tre uavgjorte og ett tap på de fire siste kampene.

Mot Haugesund søndag ble det både tap og utvisning i en kamp gjestene slet med å sette sitt preg på.

Haris Hajradinovic ga vertene ledelsen 1-0 etter kun tre minutter etter en nydelig gjennombruddsball av Filip Kiss. Scoringen ble også kampens eneste.

– Haugesund var bedre enn oss og ville mer enn oss, spesielt inne i boksene, sa Ingebrigtsen til NTB etter kampslutt.

Han var ikke villig til å diskutere mulighetene for at Matthías Vilhjálmsson får starte som midtspiss framfor Nicklas Bendtner, som gikk målløs av banen søndag.

– Jeg kommenterer ikke laguttak. Det er vel ikke på spissplass vi har problemer.

Vilhjalmsson inn

Mike Jensen hadde muligheten til å utligne like etter, men FKH-keeper Per Kristian Bråtveit reddet mesterlig, og det var ikke ufortjent at Haugesund-laget gikk til pause med ledelse.

Ingebrigtsen, som valgte å starte med Bendtner som midtspiss framfor Vilhjálmsson, fikk se sitt lag slite etter pause. Allerede etter 54 minutter kom Vilhjalmsson inn, dog som indreløper på bekostning av Milan Jevtovic.

Gjestene slet med å skape store sjanser, men etter 74 minutter fikk Bendtner sin mulighet. Et frispark ble slått inn og stusset på bakre stolpe av Vilhjalmsson. Der hadde Bendtner løpt seg fri, men danskens heading gikk over fra kloss hold.

Meling-utvisning

Ti minutter før slutt gjorde Birger Meling jobben enda vanskeligere for Rosenborg da backen pådro seg direkte rødt kort da han kastet seg inn med knottene først i en duell med Shuaibu Ibrahim.

– Jeg fikk et langt touch og skulle prøve å redde meg inn. Så hev jeg meg inn, og da ble det visstnok litt mye kraft, sa Meling etter kampen.

Utvisningen ga Haugesund større rom å kontre i mot slutten, og etter 86 minutter headet Filip Kiss i stolpen.

Gjestene fra Trondheim klarte uansett ikke å score på Bråtveit, men resultatet gjør at Rosenborg fortsatt topper Eliteserien med 25 poeng ettersom også serietoer Sarpsborg tapte sin kamp mot Sandefjord.

Brann blir ny serieleder med hjemmeseier mot Stabæk mandag.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis