(Foto: NTB scanpix )

Foto: NTB scanpix

Midtsjø-scoring da RBK knuste Sogndal

Et skarpt Rosenborg vant 3-0.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Rosenborg hadde ikke vunnet borte på fire kamper før lørdagens bortekamp mot Sogndal.

–  Vi må ta vare på ballen. Det handler å være dyktig med den. For oss er det alt for lenge siden vi har vunnet borte. Det er på høy tid at vi gjør det nå, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen før kampen til Europsport.

Og som sagt, så gjort, så sikret RBK seg alle poengen etter en sterk 3-0 seier.

Tam start

Men det ble ikke noe fyrverkeristart i kampen på Fosshaugane Campus. Rosenborg hadde mye av banespillet, men klarte ikke skape sjanser mot et godt etablert forsvar. Sogndal på sin side, slo mye langt, uten at RBK-målet på noen som helst måte var truet. Et sleivete innlegg fra Mike Jensen, som holdt på å duppe ned bak Sogndal-keeperen var det nærmest RBK kom de første 30 minuttene.

Effektivt RBK

Men Rosenborg skulle likevel ikke gå målløs av til pause. Etter 31 miuntter fant Mike Jensen en umarkert Milan Jevtovic i boksen. Han dro seg forbi en stopper og curlet ballen i lengste. Vakkert og effektivt av serberen. 1-0 til RBK på det som var kampens første sjanse. Det ble den eneste scoringen, og lagene gikk til pause etter forholdsvis jevn og tam førsteomgang.

Midtsjø-scoring

Mer fart ble det i starten av andre omgang. Etter 50. minutter burde nemlig Elbar Rashani, som hadde kommet inn for Yann-Erik de Lanlay i pausen,  doblet RBK sin ledelse da han mottok ballen på seks meter etter et godt stykke forarbeid av Jensen. Avslutningen gikk midt på Dyngeland i Sogndal-buret, og hjemmelaget fikk avklart. 2-0 skulle likevel komme bare fem minutter senere. Denne gangen var Rashani servitør, da Nicklas Bendtner spilte ham vakkert fri på venstrekanten. En godt timet pasning fant Fredrik Midtsjø på løp inn i boksen, og stjørdalingen var nådeløs da han breisidet ballen i mål. Da tok Sogndal-treneren grep og steinkjerbyggen Bendik Bye ble kastet inn for hjemmelaget i jakten på en redusering. Hjemmelaget var også svært nære etter 66 minutter da Eirik Birkelund smelte ballen i stangen fra kanten av 16-metern, men Rosenborg slapp med skrekken.

3-0 og punktum

Utover i kampen slapp RBK seg noen hakk ned, og Sogndal fikk til tider lagt godt trykk på trønderne. Nevnte Bye var svært nære etter 73 minutter da han holdt på å tuppe ballen i RBK-målet. Innlegget tok borti en RBK-spiller og gjorde at steinkjerbyggen ikke fikk timet rett. Isteden var det Rosenborg som skulle få sitt tredje. Sogndal sto høyt, og gjestene straffet dem hardt. Rashani vant ballen på midten, og sendte Matthias Vilhjalmsson alene i gjennom. Der var islendingen iskald. 3-0 og den berømte spikeren i kisten etter 77 minutter. Mer skjedde ikke, og Rosenborg tok en imponerende borteseier.

Fornøyd

Ingebrigsten var naturligvis fornøyd etter kampen:

– Det var litt som vi håpet på. Vi kontrollerer dødballer og mye av kampen, så jeg synes det var en bra bortematch av oss. Det har ikke vært så mange hyggelige turer på bortebane i år, så dette var veldig ålreit, sa Ingebrigsten til Eurosport etter kampen.


Slik startet lagene:

Sogndal: (3-4-3) Mathias Dyngeland; Ulrik Fredriksen, Espen Næss Lund, Per Magnus Steiring;  Taijo Teniste, Eirik Birkelund, Johan Hove, Lars Christian Kjemhus; Gilbert Koomson, Martin Ramsland, Eirik Schulze.

Rosenborg: (4-3-3) Arild Østbø; Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach; Mike Jensen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø; Yann-Erik de Lanlay, Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic.

Potensiell knallhard trekning for Rosenborg

Dersom Rosenborg går videre til neste runde møter de vinneren av Lienfield og Celtic.

Rosenborg fikk med seg viktig bortemål i Irland

Rosenborg slet med å takle et entusiastisk Dundalk, men Tore Reginiussens utligning til 1-1 ga trønderne en fordel før returkampen i mesterligakvalifiseringen.

Bekreftet: Dahl Reitan lånes ut til Bodø/Glimt

Erlend Dahl Reitan lånes ut fra Rosenborg til Bodø/Glimt.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis