Kjølstad legger skiene på hylla

Johan Kjølstad føler at tiden ikke strekker til og har bestemt seg for å legge opp.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Onsdag ettermiddag la eknesbyggen ut en melding på Facebook der han skriver at han har bestemt seg for å legge skiene på hylla.

- Jeg har tatt en avgjørelse om å legge skiene på hylla, og sette punktum for skisatsingen. Det har vært mange fantastiske år. Det å være heltidsstudent, skiløper og familiefar har gjort at tiden ikke strekker til. Nå blir skiene byttet ut med skolebøker på NTNU, skriver Johan Kjølstad.

34-åringen kan se tilbake på en svært god langrennskarriere. Eknesbyggen spesialiserte seg på sprintlangrenn og deltok i OL i både 2006 og 2010. I 2009 ble han verdensmester på lagsprint og tok sølv på VM-sprinten. Kjølstad har to verdenscupseire og seks NM-gull.

Takker mange

Fra og med sesongen 2012/13 satset han primært på langløp, og vant blant annet Ski Classics sammenlagt i 2014. Nå er altså skikarrieren over.

- Først og fremst vil jeg takke samboer og familie som har lagt ting til rette. Samtidig vil jeg takke United Bakeries med Remi Goulignac i spissen for at jeg kunne ha satset langløp de siste 5 årene! Jeg vil også takke de jeg vært på lag med opp gjennom årene og spesielt alle i Team United Bakeries. Jeg kommer fortsatt til å følge spent med foran TV'n i vinter!

Dermed føyer Kjølstad seg inn i rekken over nordtrøndere som har lagt skiene på hylle etter fjorårets sesong. I tillegg til han, har også Marthe Kristoffersen, Tomas Northug, Andreas Myran Steen, Anders Tettli Rennemo, Eirik Lorentsen og Daniel Myrmæl Helgestad (gikk for Henning Skilag) lagt skiene på hylla.

Kjølstad må også finne ny langløpssponsor

Det blir store endringer i langløpssirkuset foran kommende sesong. Nå legger også Team United Bakeries ned satsingen.

Johan Kjølstad stiller seg uforstående til disking i Vasaloppet

Eknesbyggen fikk ikke høre at han var disket før 45 minutter etter løpet. – Jeg var ikke noe verre enn de andre.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis