(Foto: Privat.)

Foto: Privat.

Klarte den magiske grensen

Både Marius Helmersen og Tommy Sellæg endte på topp 20 og fikk med seg EM-poeng.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

I helga ble den tredje av fem EM-runder i Extreme Enduro, kalt «Battle of Vikings - en motorsykkelsport som går gjennom knallhardt terreng og ulike hinder. Løpet foregikk i svenske Örebro og var guttenes første runde i mesterskapet for sesongen.

17. og 38. plass etter prologen

Marius Helmersen og Tommy Sellæg fra Verdal stilte på startstreken. I fjor endte guttene på henholdsvis 31.- og 26. plass. I år drømte guttene om topp 20. Klarte de det, fikk de også EM-poeng.

Fredag var det prolog, der plasseringen ga deltakerne startposisjon til lørdagens duell. Helmersen fikk startposisjon 17, mens Sellæg startet som nummer 38. Deltakerne startet med ti sekunders.

– Over all forventning

Lørdag skulle deltakerne kjøre i fire timer, og etter det har man en time på seg til å fullføre den runden man er på. Helmersen klarte så vidt å komme seg til mål, og endte som nummer elleve. Dermed sikret han seg ti EM-poeng.

– Det gikk over all forventing. Det var et steintøft løp, med veldig mye smerter på den siste runden. Jeg var virkelig i kjelleren, men det gikk på hengende håret å klare tidsfristen, sier Helmersen.

Problemer med sykkelen

Han klarte tidsfristen med cirka tre minutter. Kompisen Sellæg hadde litt problemer med sykkelen og klarte ikke tidsfristen, men i EM deles poengene ut i fra plasseringen man har når tidsfristen går ut, og Sellæg endte derfor på 19. plass og fikk med seg to poeng. 

– Jeg er storfornøyd med plasseringen, men det var visse ting med sykkelen som ikke funket. To eksosanlegg røk og jeg kjørte med en defekt fjær gjennom hele løpet. Jeg er godt fornøyd med å kjempe meg til en 19. plass, sier Sellæg.

Svensk seier

Joakim Ljunggren fra Karlskoga vant på tiden 4.08.16, mens Blake Gutzeit fra Sør-Afrik ble nummer to. Fredrik Johansson tok tredjeplass.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis