TROR PÅ AVANSEMENT: Trener Kai Bardal (t.v.) og Kim Rune Ovesen, begge fra Steinkjer, har tro på at Vegakameratene kan ta seg videre fra innledende gruppespill i UEFA futsal cup, som spilles i Andorra denne uka.

TROR PÅ AVANSEMENT: Trener Kai Bardal (t.v.) og Kim Rune Ovesen, begge fra Steinkjer, har tro på at Vegakameratene kan ta seg videre fra innledende gruppespill i UEFA futsal cup, som spilles i Andorra denne uka.

Jakter på nytt Europa-eventyr

I kveld spiller Vegakameratene mot Encamp i Andorra, i håp om å komme til en ny hovedrunde i UEFA futsal cup.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

De doble eliteseriemesterne i futsal er med i Europacupen for andre år på rad.

I fjor tok laget seg videre fra den innledende runden til hovedrunden – som kan sammenlignes med gruppespillet i Mesterligaen i fotball.

Nå er det trondheimsbaserte futsallaget, med røtter fra Vega i Nordland, på nytt klar for innledende gruppe, og skal opp mot seriemesterne fra Andorra, Israel og Armenia.

– Mulig med avansement

De fire lagene er alle samlet i Andorra denne uka, og skal møte hverandre én gang. Kun gruppevinneren tar seg videre til hovedrunden.

– Vi skal opp mot sterke lag. Blant annet er det andorranske laget med i UEFA futsal cup for sjette gang, mens israelerne kommer fra et land som har hatt brukbare klubblag lenge, og slo for eksempel sitt eget landslag klart i en treningskamp i november. Samtidig er jeg ganske sikker på at vi absolutt har muligheten til å avansere om vi klarer å prestere på toppnivået vårt, sier trener Kai Bardal.

Laget ankom den andorranske hovedstaden mandag, og har gjennomført tre treninger så langt.

– Vi har fått en grei start, og guttene virker å være i god form, sier Bardal.

Økende interesse

Interessen for futsal sør på kontinentet er stor, med Spania og Italia blant de aller største. Norsk futsal er på mange måter i startgropa, men også i Norge begynner interessen å ta seg kraftig opp.

Norges Fotballforbund tok over organiseringen fra og med 2008/09-sesongen, og norsk klubb- og landslagsfutsal har hatt en enorm utvikling de siste årene.

Ravlo ute med skade

Steinkjerbyggen Bardal har med sambygningene Jonas Schei Wiseth og Kim Rune Ovesen på laget.

Morten Ravlo fra Levanger er også med til Andorra, men landslagsspilleren har ennå ikke blitt frisk etter ankelskaden han pådro seg for Nardo tidlig i sommer.

– Det er kjedelig å ikke spille, men det er stort å bare være her, så får vi tro og håpe at det kommer flere muligheter for meg også, sier Ravlo.

PS: Kampene til det andorranske laget blir sendt direkte på nett-TV gjennom RFM Andorra. Dermed kan Vegakameratens kamp i kveld ses direkte.

Kampoppsettet
 • 8. august kl. 18.30: Maccabi Nahalat Itzhak – Shahumyan Yerevan
 • 8. august kl. 20.45: Vegakameratene – Encamp (TV)
 • 9. august kl. 18.30: Shahumyan Yerevan – Vegakameratene
 • 9. august kl. 20.45: Maccabi Nahalat Itzhak – Encamp (TV)
 • 11. august kl. 18.30: Vegakameratene–Maccabi Nahalat Itzhak
 • 11. august kl. 20.45: Encamp – Shahumyan Yerevan (TV)

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis