Thomas Sivertsen og Steinkjer FK ble et nummer for små hjemme mot bunnkollega Mo på Guldbergaunet sist lørdag. Nå er det klart at Mo mister tre poeng fra kampen mot Mosjøen tidligere i sommer.
(Foto: Jonas A. Holberg)

Thomas Sivertsen og Steinkjer FK ble et nummer for små hjemme mot bunnkollega Mo på Guldbergaunet sist lørdag. Nå er det klart at Mo mister tre poeng fra kampen mot Mosjøen tidligere i sommer. Foto: Jonas A. Holberg

Steinkjers nedrykksrival ble fratatt tre poeng

Gode nyheter for SFK som nå er over streken i 3. divisjon.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

26. juli vant Mo hele 4-0 hjemme mot Mosjøen i 3. divisjon avdeling 5.

Etter kampen ble det imidlertid lagt inn protest fra bortelaget. Fredag ble det bekreftet at protesten tas til følge. Mo mister dermed seieren og resultatet blir satt til 0-3.

Det er meget godt nytt for Steinkjer, som faktisk krabber over nedrykksstreken som følge av protesten.

Skulle ha stått over

Sakens kjerne er at Mo-spiller Alexander Iversen ikke var spilleberettiget. Han kom til Mo fra 4.-divisjonslaget Leknes i sommer. Der hadde han pådratt seg to gule kort, og da han fikk gult kort for Mo mot Junkeren i siste kamp før sommerferien, pådro han seg én kamps karantene.

Han skulle derfor ha stått over kampen mot Mosjøen.

Fredag kom bekreftelsen om at protesten ble tatt til følge, melder Mosjøen på sin Twitter-konto.Jevnt i bunnen

Da Mo slo Steinkjer 3-1 på Guldbergaunet sist, ble gultrøyene passert av nordlendingene på tabellen. Nå er altså Steinkjer foran igjen, á poeng, men med bedre målforskjell.

Begge lagene kjemper mot nedrykk fra 3. divisjon avdeling 5. SFK og Mo står med 17 poeng, Sverresborg har 15, Mosjøen 14 og Orkla 13. Fire lag rykker ned til nivå fem.

Nettopp Orkla er motstander for Steinkjer i helga. Den kampen spilles på Fannrem søndag.

PS: Verdal tjuvstarter helgas runde borte mot Tillerbyen fredag kveld klokka 19.30. Stjørdals-Blink spiller borte mot Rosenborg-2 mandag.


Tabellen før runde 16:

 1. Stjørdals-Blink 38
 2. Kolstad 25
 3. Molde-2 25
 4. Træff 24
 5. Verdal 23
 6. Strindheim 23
 7. Tillerbyen 21
 8. Junkeren 21
 9. Rosenborg-2 20
 10. Steinkjer 17
 11. Mo 17
 12. Sverresborg 15
 13. Mosjøen 14
 14. Orkla 13

Les flere saker om SFK-fotballen:


SFK-kaptein Rune Ertsås etterlyser toppidrettskultur i Steinkjer

Den tidligere proffspilleren mener det må en holdningsendring til dersom Steinkjer skal tette gapet mot LFK og Blink.I 2011 var Steinkjer og Levanger på samme nivå, seks sesonger senere har LFK parkert rivalene

Ett lag kjemper om kvalik til eliteserien. Det andre kjemper mot nedrykk til nivå fem. Hva har skjedd med Levanger og Steinkjer siden 2011?SFK-treneren: – Tenker ikke på å trekke meg

Styret i Steinkjer FK skal vurdere grep for å berge plassen når de møtes tirsdag. Odd Einar Fossum sier det er naturlig at hans rolle diskuteres dersom laget går på nok en smell.Ingen drastiske SFK-grep i første omgang

Steinkjers nye sportslige leder har stor tro på at SFK berger plassen, men vil stille knallharde krav overfor trenere og spillere.

 

Ingen drastiske SFK-grep i første omgang

Steinkjers nye sportslige leder har stor tro på at SFK berger plassen, men vil stille knallharde krav overfor trenere og spillere.

SFK-treneren: – Tenker ikke på å trekke meg

Styret i Steinkjer FK skal vurdere grep for å berge plassen når de møtes tirsdag. Odd Einar Fossum sier det er naturlig at hans rolle diskuteres dersom laget går på nok en smell.

I 2011 var Steinkjer og Levanger på samme nivå, seks sesonger senere har LFK parkert rivalene

Ett lag kjemper om kvalik til eliteserien. Det andre kjemper mot nedrykk til nivå fem. Hva har skjedd med Levanger og Steinkjer siden 2011?

SFK-kaptein Rune Ertsås etterlyser toppidrettskultur i Steinkjer

Den tidligere proffspilleren mener det må en holdningsendring til dersom Steinkjer skal tette gapet mot LFK og Blink.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis