Presset: Steinkjer ligger under nedrykksstreken i 3. divisjon. Søndag ble det stygge sifre borte mot Orkla. Her er den rutinerte duoen Rune Ertsås og Kim Rune Holmvik under lørdagens 1-3-tap mot bunnkollega Mo på Guldbergaunet sist.
      (Foto: Jonas A. Holberg)

Presset: Steinkjer ligger under nedrykksstreken i 3. divisjon. Søndag ble det stygge sifre borte mot Orkla. Her er den rutinerte duoen Rune Ertsås og Kim Rune Holmvik under lørdagens 1-3-tap mot bunnkollega Mo på Guldbergaunet sist.Foto: Jonas A. Holberg

SFK-krisen er et faktum - ble knust av tabelljumboen

Steinkjer tapte med meget stygge sifre i sekspoengskamp.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

SFK kjemper for overlevelse på fjerde nivå i norsk fotball denne høsten. Den oppgaven blir langt tøffere etter søndagens kamp, da Orkla slo gultrøyene hele 8-2 (!) på eget kunstgress.

Allerede til pause sto det 7-0. Steinkjers to trøstemål kom de siste ti minuttene, signert innbytter Thomas Sivertsen.

Under streken

Tapet gjør at Steinkjer nok en gang ligger under nedrykksstreken i 3. divisjon avdeling 5. Søndagens motstander Orkla, som lå på bunnen før helgas runde, er nå bare ett poeng bak nordtrønderne

Fire lag rykker ned fra avdelingen. SFK ligger på plassen rett under streken, men er à poeng med Mosjøen - som før helga ble tilkjent seier mot Mo etter protest - mens Orkla og Sverresborg følger poenget bak. Opp til Mo, som er første lag over streken, er det imidlertid kun ett poeng.

Drastiske grep?

Tidligere denne uka uttalte Eirik Tronstad, ny sportslig leder i Steinkjer Fotballklubb, at det ikke vil komme drastiske grep med det første.

– Det første vi må gjøre er å realitetsorientere oss om situasjonen vi er inne i. Men det jeg opplever, i den lille perioden jeg har vært tett på A-gruppa, er at vi har bedre oppmøte på trening, bedre treninger og en langt mer motivert gjeng nå enn da høstsesongen startet, sa Tronstad, som fulgte opp med:

– Jeg har vært klar overfor trenere og spillere at jeg forventer at alle gir ett hundre prosent ut sesongen slik at vi sammen kan klare dette, sier SFK-lederen.

Nå gjenstår det å se hva som skjer på styrerommet på Guldbergaunet i tida framover. Med ti serierunder igjen er det ingen tvil om at Steinkjer lever svært farlig med tanke på nedrykk til nivå fem.

– Blir fullstendig overkjørt

En presset Odd Einar Fossum var naturlig nok en slagen mann etter kampen. SFK-treneren svarer følgende på spørsmålet om hva som skjedde på Fannrem søndag ettermiddag:

– Alt som ikke skulle skje, skjedde. Vi var enige i forkant om at de ikke skulle få brudd, at vi skulle være oppe i duellene og vinne andreballer. Vi gjør ingenting av det, og blir fullstendig overkjørt de første 20, sier Fossum.

Da sto det allerede 4-0 til hjemmelaget. Fem minutter senere sto det 5-0, før to scoringer inn mot pause sørget for hele 7-0 halvveis.

8-0 kom like etter pause. Deretter roet Orkla-presset seg, og Thomas Sivertsen fikk pyntet på resultatet med sine to scoringer på tampen.

– Vi vasker opp i pausen, men da er kampen over for lengst. Det er flere personlige feil, men det er først og fremst en kollektiv totalsvikt som gjør at det blir så stygt, sier SFK-trener Fossum.

Steinkjers nedrykksrival ble fratatt tre poeng

Gode nyheter for SFK som nå er over streken i 3. divisjon.

Ingen drastiske SFK-grep i første omgang

Steinkjers nye sportslige leder har stor tro på at SFK berger plassen, men vil stille knallharde krav overfor trenere og spillere.

SFK-treneren: – Tenker ikke på å trekke meg

Styret i Steinkjer FK skal vurdere grep for å berge plassen når de møtes tirsdag. Odd Einar Fossum sier det er naturlig at hans rolle diskuteres dersom laget går på nok en smell.

I 2011 var Steinkjer og Levanger på samme nivå, seks sesonger senere har LFK parkert rivalene

Ett lag kjemper om kvalik til eliteserien. Det andre kjemper mot nedrykk til nivå fem. Hva har skjedd med Levanger og Steinkjer siden 2011?

SFK-kaptein Rune Ertsås etterlyser toppidrettskultur i Steinkjer

Den tidligere proffspilleren mener det må en holdningsendring til dersom Steinkjer skal tette gapet mot LFK og Blink.

Levanger går for sin femte strake seier mot Fredrikstad

LFK spiller borte mot drømmemotstanderen søndag kveld. Følg kampen live her.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis