Gå til sidens hovedinnhold

11 nye smittetilfeller i Inderøy søndag – kommunen ber innbyggerne minimere sosial kontakt

Totalt har 29 testet positivt i jula. Flere tilfeller med ukjent smittevei.

INDERØY: Inderøy kommune melder søndag søndag at hele 11 personer har fått påvist covid-19 det siste døgnet. Mange av tilfellene har tilknytning til utbruddet i Mosvik barnehage, men det som bekymrer kommunen mest nå er antallet smittetilfeller med ukjent opphav.

Det store antall smittede i kommunen gjør at rundt 190 personer for øyeblikket er i karantene. Antallet vil stige framover, da kommuneoverlege Guri Falch og kommunens smitteteam jobber på høygir for få kartlagt nærkontakter til de nye smittetilfellene.

Føler seg friske

Fordi mange av personene som har fått påvist smitte har ikke hatt symptomer og føler seg friske, ifølge kommunen. Kommuneoverlege Guri Falch i Inderøy har derfor valgt å spore nærkontakter lenger tilbake i tid enn anbefalingene fra FHI. Kommunen skriver at det har vært et svært omfattende arbeid med å smittespore i jula, ikke minst fordi mange har mange nærkontakter på grunn av julefeiringa.

Som tidligere meldt er utbruddet i Mosvik knyttet til barnehagen i bygda, og den holdes derfor stengt i uke 1. De andre barnehagene i kommunen fortsetter på gult nivå.

Hjemmeundervisning i Mosvik

Mosvik skole gjennomfører hjemmeundervisning mandag og tirsdag, i påvente av de siste testresultatene. Overordnet kriseledelse tar en ny vurdering om tiltak knyttet til Mosvik skole tirsdag ettermiddag.

Kommuneoverlegen anbefaler bruk av munnbind for elever på ungdomsskole og videregående, på buss til og fra skole. Bruk av munnbind er ikke anbefalt for elever i 1.–7. klasse.

De andre skolene i Inderøy fortsetter å fungere på gult nivå. Smittevernreglene som gjelder blir gjennomgått på nytt, og tiltakene på dette nivået skjerpes. For Inderøy ungdomsskole kan det bli nødvendig med større tilpasninger til smittevern enn det de hadde før jul, for å kunne skjerpe tiltakene på gult nivå.

Munnbind for helsepersonell

Inderøy kommune innførte nyttårsaften påbud av munnbind for all helsepersonell som er i nærkontakt med pasienter. Ved institusjon og bofellesskap innskjerpes besøksrestriksjonene. Det er generelt besøksforbud ved Betania (Sparbu). Unntak for beboere som ligger for døden. De kan motta besøk.

Ved Mosvik aktivitet- og omsorgssenter, Næss omsorgsboliger og andre boliger med heldøgnsomsorg ber kommunen om at besøk reduseres til det minimale.

Tiltakene videreføres ut januar måned.

Anbefaler å avlyse private samlinger

Kommunen anbefaler innbyggerne om å minimerer sosial kontakt de nærmeste to ukene, og utsette eller avlyse alle samlinger i privat regi.

Tilbud til barn og unge skal gå som normalt, jamfør de nasjonale retningslinjene. Gruppetimer i treningsstudio opphører – individuell trening kan gå som normalt.

Kommunen anbefaler også 1:1-virksomheter om å bruke munnbind, for eksempel frisører og fysioterapeuter

Kommentarer til denne saken