13 nye smittede i Verdal – fire av dem er lokale

DEL

Fire nye verdalinger testet positivt tirsdag, alle henger sammen med tidligere kjente tilfeller og var i karantene. I tillegg har ni nye utenlandske arbeidere testet positivt, disse var også i karantene, opplyser Verdal kommune onsdag.

De fire verdalingene som fikk påvist smitte er nærkontakter av tidligere kjente smittetilfeller.

Over 100 smittetilfeller totalt

Siden mars 2020 har til totalt 70 verdalinger testet positivt for covid-19. 41 av tilfellene har kommet etter nyttår. I tillegg har totalt 32 gjestearbeidere fått påvist koronasmitte i Verdal de siste 10 månedene.

– Det er klart det er krevende for en kommune som Verdal å skulle håndtere flere lokale smittetilfeller med testing og smittesporing, samtidig som vi har begynt vaksinering og skal planlegge for koronavaksinering av en hel befolkning. Akkurat nå har vi passert 300 verdalinger i karantene, skriver kommuneoverlege Ragnhild Aunsmo på hjemmesiden til Verdal kommune.

I 2020 hadde Verdal 29 lokale koronatilfeller, i tillegg til at 17 gjestearbeidere hadde testet positivt. Knapt to uker ut i 2021 har 41 lokale verdalinger og 15 gjestearbeidere fått påvist koronasmitte. Dermed har totalt 70 verdalinger og 32 gjestearbeidere blitt en del av covid-19-statistikken.

– Viktig med åpenhet

– Jeg tror knapt noen kan si at de ikke har utsatt seg for en viss smitterisiko siden mars 2020. Dermed utsetter man seg også for risiko for å føre smitten videre, påpeker kommuneoverlegen som vil stigmatiseringen til livs, skriver kommuneoverlegen.

– Det er viktig med testing og åpenhet rundt korona. Kommunen skal ikke holde tilbake informasjon som kan begrense smitte. Å være etterpåklok, er en lett øvelse. Vi må ta lærdom av det som skjer. At vi har hatt såpass lave smittetall i Verdal i 2020, er en kombinasjon av at folk har vært flinke og at vi har hatt flaks. Når hellet ikke står oss bi, er det ekstra viktig at vi holder sammen og er rause mot hverandre, sier Aunsmo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken