Gå til sidens hovedinnhold

Åker tok fyr da strømlinje falt ned

Mandag ettermidag begynte det å brenne i en åker ved Mæresvegen i Steinkjer. Årsaken var en strømlinje som falt ned slik at det tørre gresset tok fyr.

STEINKJER: – Det var en gårdbruker som fikk melding om at strømmen i kyllingfjøset var gått. Han dro ut for å sette i gang aggregat, og varslet samtidig Tensio. Det var de som oppdaget at strømledningen hadde falt ned, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Tonje Våden.

Brannvesenet har kontroll på brannen, og det er ikke fare for ytterligere spredning. Området som har brent er ca. 150 ganger 100 meter.

– Det er usikkert hvor lenge det har brent. I verste fall to-tre timer. Vi har fått melding om at det ble registrert et bortfall rundt 10, sier Våden.

Totalt 18 kunder er uten strøm som følge av at en høyspentlinje har falt ned på stedet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ole-Marius Ingvaldsen i Tensio.

– Det er vinden som har forårsaket dette. Det er grunn til å tro at det er en følgefeil etter et annen utfall på samme sted tidligere i dag, sier Ingvaldsen. Det skal ikke være fare for at flere husstander mister strømmen.

LES OGSÅ: Kvinnen som er tiltalt for ID-tyveri har skiftet navn tre ganger: – Selv lurt av ekssamboer

Les også

Her stikker tyven av med to sykler – rett foran nesa på kjendishunden Anton

Les også

Her kan hundene få løpe fritt: – Målet er å lage en hyggelig møteplass, både for hunder og eiere

Kommentarer til denne saken