Gå til sidens hovedinnhold

Ane Appelkvist Stenseth slått med 2,55 sekunder av Lotta Udnes Weng

Ane Appelkvist Stenseth så knallsterk ut etter seieren i prologen, men i finalen snek Lotta Udnes Weng seg foran Grong-løperen.

Lotta Udnes Weng utklasset konkurrentene i avslutningen og vant sprinten i langrennsløpernes sesongåpning på Beitostølen. Nes-løperen avgjorde løpet opp den siste motbakken. Inn mot mål var ingen i nærheten av henne. Nærmeste utfordrer, Ane Appelkvist Stenseth, ble slått med 2,55 sekunder.

– Lotta var sterk i dag, og jeg er ikke overrasket over det. Hun har visst bra takter på samling de siste ukene og jeg synes det er artig å se at det svarer så bra for Lotta etter en trøblete start på fjorårssesongen, sa Stenseth etter andreplassen.

Stenseth sa før løpet at hun håpet å få gode svar teknisk og taktisk. De svarene virker hun å ha fått.

– Jeg synes det har vært gøy å gå i dag. Vi fikk kriga litt og jeg har fått mange gode svar. Alt i alt er jeg fornøyd, selv om jeg gjerne skulle ha tatt det lengste strået på slutten her, sa Stenseth til NRK.

Grong-jenta startet også fjorårets sesong kruttsterkt. Da ble det seier, men alt tyder altså på at hun er i rute foran den kommende verdenscuphelga i Ruka. Stenseth står over lørdagens 10 kilometer klassisk, men er tilbake på startlisten i søndagens fristil.

Fredagens tredjeplassen gikk til Anna Svendsen fra Tromsø. Deretter fulgte Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Anikken Gjerde Alnæs og Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Kommentarer til denne saken