Gå til sidens hovedinnhold

Anja (41) går fra Innherred til Trønder-Avisa

– Trønder-Avisa har mye spennende på gang, mange dyktige og hyggelige folk, og jeg gleder meg enormt til å bli en del av det, sier Anja Helland, som blir journalist i Trønder-Avisas kultur- og magasinavdeling.

Det siste tilskuddet i Trønder-Avisas nyansettelser er hentet fra lokalavisa Innherred.

Anja Helland (41) er fra Levanger og startet sin jobbkarriere i Trønder-Avisa i 2004, og kom da direkte fra journaliststudier i Australia. Hun startet i Levanger-Avisa i 2005, hvor hun jobbet som journalist fram til 2015, med et par års permisjon innimellom for å jobbe som prosjektleder i Norske Kvinners Sanitetsforening. Siden 2016 har hun jobbet i Innherred som assisterende redaktør.

Mye spennende på gang

I Trønder-Avisa skal Helland jobbe som journalist i kultur- og magasinavdelingen og vil ha kontorsted i Levanger.

– Det er selvfølgelig litt rart og vemodig å forlate et sted jeg har vært så lenge og ikke minst gode kolleger i Innherred, men samtidig kjennes det veldig rett. Trønder-Avisa har mye spennende på gang, mange dyktige og hyggelige folk, og jeg gleder meg enormt til å bli en del av det, sier Anja Helland før hun legger til:

– Min første journalistjobb hadde jeg faktisk i T-A, som vikar den gangen. Så det blir nesten som å gå tilbake til røttene dette.

Tidligere i høst ansatte Trønder-Avisa fire nye journalister: Siri Husby Fiskum (25) fra Otterøya/Verdal, Geir Olav Flåan (51) fra Stjørdal, Elfi Leinan (28) fra Inderøy, Stine Lise Wannebo (28) fra Oslo/Steinkjer.

I tillegg er det enda et nytt navn inn i redaksjonen: Rasmus Lie (22) fra Stjørdal. Han har et ettårsvikariat i avisas sportsavdeling. Rasmus er i gang med journalistutdanning i Volda, men kombinerer utdanninga med jobben som sportsjournalist på heltid dette året.

– Dette var en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg, sier han.

To nye lokalkontor

Sjefredaktør John Arne Moen har også signert leieavtaler for å sikre avisa lokalkontorer i Stjørdal og i Verdal.

– Vi har i dag kontorer i Levanger og Steinkjer, men det er mange år siden lokalkontoret i Verdal ble lagt ned. Dette har gjort at vi ikke har fulgt verdalssamfunnet så tett som vi burde de siste årene. Nå har vi ambisjoner om å styrke oss i Verdal, sier sjefredaktør John Arne Moen.

En nyhet som mange verdalinger har ønsket velkommen.

– Vi ønsker Trønder-Avisa hjertelig velkommen inn i vårt kontorlandskap, sier Anne Segtnan i Tindved AS. Brikken er et kontorfellesskap på Minsaas plass, i hjertet av Verdal.

Snart klart for iLevanger

Trønder-Avisa er også godt i gang med etableringen av ny avis i Levanger. Navnet på nyskapningen blir iLevanger, og den blir ei digitalt abonnementsavis med et månedlig magasin i papir.

– Ut fra responsen vi har fått er det helt tydelig at levangsbyggen har savnet lokalavisa si. Det akter vi å gjøre noe med, sier redaktør iLevanger, Gaute Ulvik Haugan (45). Avisa har fått over 2200 følgere på Facebook i løpet av ei uke.

– Det lover godt for oss som nå jobber på spreng for å få den nye avisa ut på «lufta». Vi er godt i gang med å produsere stoff til avisa som vil bli presentert om ikke så lenge, frister han.

LES OGSÅ: Etablerer ny avis i Levanger: – Skal skrive om det nære og kjære

Med seg på laget har han Emil Ringstad (28) som frontsjef og Svein Helge Falstad (60) som journalist. Ringstad er i dag sportsleder i Trønder-Avisa og Falstad har en svært lang karriere som journalist i Levanger bak seg. Både Haugan, Ringstad og Falstad jobbet i sin tid i gamle Levanger-Avisa – før de havnet i Trønder-Avisa.

Avtroppende sjefredaktør John Arne Moen er svært fornøyd med utviklingen i avisa han nå forlater for å tre inn i stillingen som konserndirektør i T-A Media:

– Vi har vært gjennom store omstillinger, men hele veien har vi forsøkt å skjerme kjernevirksomheten vår; journalistikken. Etter en ganske tøff periode med mange interne endringer, nærmer vi oss nå en normalsituasjon. Da skal vi konsentrere oss om det vi kan best, nemlig å skrive gode saker for innbyggerne i Nord-Trøndelag, sier Moen.

Kommentarer til denne saken