Bil i Steinkjer
Gå til

Årets varebilnyhet

Femte generasjon av Opel Combo er fullastet med ny teknologi og praktiske løsninger.

Den nye Opel Combo hadde verdenspremiere på nyttekjøretøymessen i Hannover i september, og har allerede fått tittelen «International Van of the Year».

I desember lanseres bilen i Norge, og det er knyttet store forventinger til den nye varebilen.

Kommer i to lengder

– Opel Combo er utviklet for å gi sine nyttekjøretøybrukere en helt ny hverdag med all den teknologien de kjenner igjen fra moderne personbiler, i kombinasjon med lave driftskostnader og kjørekomfort, sier Eirik Lorås fra Nord-Auto.

Den nye Combo har et lastevolum på opp til 4,4 kubikk og en nyttelast på opp til et tonn.

– Har du materialer som lister eller rør som er ekstra lange, kan du åpne en luke i skilleveggen og dermed frakte gjenstander opp til 344 centimeter. Smart plassutnyttelse gjør at du har plass til to europaller, også i den korteste varianten av nye Opel Combo, sier selgeren og legger til at man enkelt kan sjekke om bilen er overlastet med et knappetrykk.

– Dette er et helt nytt system for dette segmentet, og en funksjon jeg tror mange vil synes er genial!

Åttetrinns girkasse

Nye Opel Combo kommer i to lengder: 4,4 og 4,75 meter – der du for begge kan velge om du ønsker to eller tre seter.

Under panseret har den en helt ny 1,5 - liters dieselmotor på 76, 102 eller 130 hester. Sistnevnte kommer i kombinasjon med en sekstrinns manuell kasse, og for første gang, også en åttetrinns automatkasse.

– Tidlig i 2019 blir Combo også tilgjengelig med firehjulsdrift i kombinasjon med diesel og manuell girkasse, sier Lorås.

Proppfull av teknologi

I følge bilselger Lorås er den nye varebilmodellen proppfull av teknologi.

– Den nye Combo kommer med så mye som 19 ulike førerassistentsystemer. Kameraer sørger for at man har full oversikt over hva som skjer bak bilen, til tross for last og varerom. For unngå småbulker og uhell, kan bilen også utstyres med et sensorer som varsler om stolper, gjerder eller andre objekter langs siden av bilen, sier Lorås og forteller at varebilen også har førerassistentsystemer på lik linje med Opels personbilmodeller, blant annet fotgjengervarsler med automatisk nødbrems, aktiv filholder og trafikkskiltleser.

– Bilen varsler også om du som fører virker trøtt eller uoppmerksom, sier Lorås.

Prisgunstig

Bak rattet kan fører og passasjerer nyte godt av nyeste generasjon infotainmentsystemer som støtter både Apple CarPlay og Android Auto. En åtttetommers berøringsskjerm med integrert navigasjonssystem er selvsagt også tilgjengelig.

– I tillegg har bilen oppvarmet ratt og seter, perfekt for den norske vinteren, sier Lorås og forteller at den nye Opel Combo kan bestilles allerede nå.

– Prisen er det ikke noe å si på. Startprisen ligger på 170.197 kroner eks. moms og frakt.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.