Bil i Steinkjer
Gå til

2019 blir Toyotas år. Over nyttår lanseres flere folkefavoritter i ny drakt, blandt annet Toyota Rav4. 

2019 blir et spennende år for Toyota

Etter et år hvor det har vært relativt stille med tanke på nylanseringer er det nå duket for et år med mange spennende nyheter fra det japanske bilmerket.

– 2019 blir året hvor mange favoritter kommer i ny og oppgradert versjon, sier salgssjef Tore Suul hos Holbergs Auto.

Det er spesielt tre modeller han gleder seg til: Rav4, Camry og gjenoppstandelsen av folkefavoritten Corolla.

Oppgradert bestselger

– Verdens bestselgende SUV kommer i ny versjon neste år. Femte generasjon Rav4 ligger an til å bli en av årets mest populære biler. Interessen er enorm, sier Suul.

Nye RAV4 kommer i to varianter: 2.5-liters hybrid-elektrisk system og 2.0-liter bensinmotor. Bilen er den første RAV4-utgaven på Toyotas nye TNGA-plattform, som også de siste Prius og C-HR-modellene er bygget på.

Ifølge Suul kommer nye RAV4 med økt bakkeklaring og større bagasjerom.

– Nye RAV4 kommer selvfølgelig med det beste av Toyotas sikkerhetsløsninger, Safety Sense, som inkluderer kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling, automatisk fjernlyskontroll, adaptiv cruisekontroll og skiltgjenkjennelse med visning i instrumentpanelet, forteller han.

Tilbake i Europa

Etter 14 års fravær er Toyota Camry tilbake på det europeiske markedet.

– Camry er en stor familiebilfavoritt, og med årlig 700.000 solgte biler i USA har Toyota nå åpnet for å bringe Camryen tilbake til Norge, sier salgslederen og forteller at også denne modellen kommer med hybridteknologi.

Camry, nå i åttende generasjon siden første lansering i 1982, er en klassisk sedan med tradisjonelt bagasjerom. Dagens modell med kodenavnet XV70 ble presentert på messer i fjor sommer og de første bilene ventes til Norge iløpet av andre kvartal.

Satser sterkt på hybridteknologi

– Mange har nok gledet seg til at Corollaen kommer tilbake på markedet, forteller Suul.

Den nye Corolla kommer med et mer dynamisk design og det er tydelige forskjeller mellom den sportslige, kompakte Corolla og den langstrakte, fleksible Touring Sports stasjonsvognen.

– Den helt nye, selvladende hybridmotoren med 2,0 liters sylindervolum, markerer også debuten for Toyotas nye hybridstrategi som gir deg to motoralternativer å velge mellom. I Norge vil forhåndssalget av Corolla starte i januar, og selve lanseringen blir i første kvartal, sier salgsledere som anbefaler de som vil vite mer om Toyotas nylanseringer i 2019 om å ta kontakt med Holbergs Auto.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.