Bil i Steinkjer
Gå til

Den nye Ford Focus er med i kåringen om å bli Årets Bil 2019, mye på grunn av sin gode komfort og sine kjøreegenskaper. 

Ny og bedre Focus

Det ble solgt hele 16 millioner av forrige modell av Ford Focus, og 53.000 kjører rundt på norske veier. Nå er fjerde generasjon Ford Focus på markedet.

Den nye Focus har fått en real oppgradering både utvendig og ikke minst innvendig. Den er romsligere og har større bagasjerom enn forgjengeren. Ford hevder også at reelt forbruk ligger 12-20 prosent lavere enn i forgjengeren.

– Dette er en bil mange har ventet spent på, sier plassjef Gunnar Skogset fra Melhus Bil.

8-trinns automat

I Norge skal nye Focus selges med fire alternative bensinmotorer og to dieselvarianter. En hybrid kommer på programmet sommeren 2019, men denne blir ikke ladbar. Bensinmotorene er alle tresylindrede med pustehjelp. Den kompakte 1,0-literen fås med 100 eller 125 hestekrefter, mens den kraftigere 1,5-literen har 150 eller 182 hestekrefter.

– 6-trinns manuell girkasse er standard for alle varianter, men 125-hesteren og 150-hesteren kan også kombineres med en nyutviklet 8-trinns automat, forklarer Skogset.

Fokus på komfort

– Nye Focus har et komfortnivå man normalt må opp i en høyere klasse for å finne.

– Plassforholdene i kupeen har blitt merkbart lengre takket være at akselavstanden har økt med 53 mm. 70 mm ekstra benplass i baksetet høres kanskje ikke så mye ut, men for de som sitter mye i baksetet vil det gi en mye bedre opplevelse. En «DNA-bryter» lar deg velge mellom Sport, Komfort og Eco, og denne påvirker gassrespons og styring, girskift med automatkasser, og dempingen på biler med aktivt chassis, forteller han.

Moderne interiør og sikkerhetssystemer

– Fjerde generasjon Focus er basert på en helt ny plattform, og selv om eksteriøret må regnes som en evolusjon av forrige modell, er interiøret helt nytt, sier Skogset og forteller at mange knapper og instillingshjul på dashbordet har blitt erstattet med en stormultimedie-skjerm og knapper på rattet.

– Focus er også blant de bilene i segmentet med høyest tilbud av komfort- og sikkerhetsutstyr. Her finner du blant annet antikollisjonssystem som fungerer i alle hastigheter og som i tillegg til andre kjøretøy også oppdager gående og syklister. Den adaptive cruise-kontrollen har også skiltleser som automatisk kan korrigere hastigheten slik at du holder deg innenfor lovlige regler, sier Skogset.

Han avslutter med å fortelle av den nye Ford Focus er med i kåringen om å bli «Årets Bil 2019» som avgjøres 4. desember.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.