Frank Moe ser frem til å bli lærling mekanikerfaget, etter å ha jobbet som klargjører på Holbergs Auto i tre år. Terje Holberg har 46 år i bransjen, og fungerer som mentor for flere i bedriften.   Foto: Lena Johnsen

- Fra servitør til mekaniker

– Har du et ønske og en vilje til å få til noe, skal vi legge til rette for at du skal lykkes. Beskjeden fra driftsleder Steinar Vesterdal er klar, og bygger på over 60 år med tradisjon.

I verkstedet står Terje Holberg og Frank Moe. Den første har 46 års erfaring fra bilbransjen og sistnevnte står på trappene til å bli lærling i mekanikerfaget.

– Jeg er egentlig utdannet servitør, men fant ut at det ikke var noe for meg – det var jo bil jeg ville jobbe med, sier Frank Moe.

Når han i en periode var en del av NAV – fikk han muligheten i Holbergs Auto, tre år senere er han nå mentor for andre som kommer inn i bedriften samme vei.

– Det er nok flere som meg som tar studievalg i ung alder og etter hvert finner ut at valget ble feil. Da er det fint at vi gjennom Nav har muligheten til å vise oss frem i andre bransjer og i den bransjen vi helst ønsker å tilhøre.


En åpen dør

Siden starten i 1956 har Holbergs Auto hatt fokus på et godt arbeidsmiljø, og har en kultur for å holde døren åpen for de som har et brennende ønske om å inn i bilbransjen. Dette setter Per Ola Govasmark fra NAV Steinkjer stor pris på.

– Vi har et godt samarbeid og det er flere som har fått en fot innenfor i bilbransjen gjennom enten praksisplass eller arbeidstrening hos Holbergs Auto, forteller han.

Hos Holbergs Auto verdsettes interesse og motivasjon.

– Kompetansen får du underveis.

– Jeg startet selv som 14-åring med å hjelpe til med klargjøring av biler, derfra jobbet jeg meg gradvis oppover, sier Steinar Vesterdal som ønsker å gi andre muligheten til det samme.

– Kompetanse er ikke noe du har, det er noe du tilegner deg underveis når bransjen endrer seg. Bransjen har i dag strenge krav, og vi er villige til å bistå de rette kandidatene slik at de kan lykkes i å nå målene sine, sier han.

Ble selv mentor

En av metodene Holbergs Auto benytter for å skape et godt miljø, både faglig og sosialt, er mentorer. De som har mest erfaring tar de nye under sine vinger, og gir de tettere oppfølging.

Frank Moe, som nå har vært klargjører i bedriften i nærmere tre år er selv mentor.

– Jeg tenker tilbake på hva jeg hadde behov for da jeg var ny i bedriften. Hva jeg synes var vanskelig, og hva jeg var usikker på, sier Moe som nå står foran en ny utfordring som mekanikerlærling.

Da Moe ytret et ønske om å ta fagbrev som mekaniker fikk han full støtte hos ledelsen.

– Man står ikke i veien for noen som vil utvikle seg videre. Når man trives, så yter man mer, sier Terje Holberg, sønn av Brynjulf Holberg som startet bedriften.

Han forteller at bedriften i dag har de samme grunnverdiene som familiebedriften hadde ved oppstart.

– Min far ga de ansatte tillit, og var opptatt av å bygge god arbeidskultur. Dette er en grunnkultur jeg har vokst opp med, og som bedriften også var vokst videre på, sier han.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.