Foto: Olav Breen / Kystriksveien Reiseliv

Se Namdalen fra sykkelsetet

Røde, gule og oransje fjell på Leka. Hvite sandstrender i Vikna og Nærøy. Et gammelt fiskevær på Sør-Gjæslingan. Namdalskysten byr på vakker natur, mye historie og ikke minst gode forhold for sykkelturister som ønsker det lille ekstra.

Hele Namdalskysten er en perle. På godværsdager er det lite som kan sammenligne seg med området. Det er fint, og ikke minst fascinerende her, også i dårlig vær.

Perfekt for sykkelturisme
I sommersesongen kan du ta båt innom Sør-Gjæslingan, Nord-Øyan, Eidshaug, Fjølvika og Skei. Mulighetene for å hoppe fra øy til øy med sykkel er dermed mange. Terrenget langs Namdalskysten er perfekt for sykkelturisme. I tillegg til få tunge og vanskelige bakker, kommer man seg enkelt fra øy til øy. Hver øy er ulik og hver øy har noe unikt over seg.

  Foto: Olav Breen / Kystriksveien Reiseliv

Ikke hverdagskost

Lekas fjell er preget av farger som ikke er hverdagskost – jordas indre er kommet til syne, og med det fargene rødt, gult og oransje. Leka har fantastisk flott natur og står på lista over steder i verden man ikke bør gå glipp av.

Nylig er det også lagt asfalt rundt øya som gjør det enda lettere å ferdes der på sykkel. På veien skal du ikke se bort ifra at du ser havørna sveve over Lekamøya.

  Foto: Ole Hamnes

Mer enn bare sykkel
Lista over steder man definitivt bør besøke langs Namdalskysten er imidlertid mange. Flere og flere bemerker seg området, og antall sykkelturister øker fra år til år.

For mange er sykkelturisme i dag mer enn bare sykling i fantastiske omgivelser. Det handler like mye om god mat og drikke og opplevelser. Namdalskysten har mye å by på her. I sommersesongen kan du bli med på den guidede båtturen - "En unik reise i sjømathistorien" til Sør-Gjæslingan. I det fredede fiskeværet får du høre historien om det gamle kystsamfunnet og fortidens levekår samt innta en sjømatlunsj bestående av lokale produkter fra Namdalskysten.

Eller bli med på guiding i Solsemhula eller på Skeisnesset på Leka inkludert "en smak av Leka".

  Foto: Anne Grete Walaunet

Forlag til langhelg langs Namdalskysten:
Gå til turforslag og turplanlegging

"Øyhopping med sykkel på Namdalskysten: Klassikeren":
Start i Namsos. Ta båten derfra til Abelvær og sykle opp til Rørvik. Der kan du overnatte ved Kysthotellet Rørvik og spise middag basert på lokale råvarer ved Restaurant Norveg. Tilbring påfølgende dag (er) i Rørvik med båttur til Sør-Gjæslingan, sykkeltur i Vikna, og besøk på Berggården gamle handelssted og Kystmuseet i Rørvik. Når kvelden nærmer seg hopper du på MS Foldafjord og begir deg til Leka, hvor Lekamøya spiseri serverer regionsnære og tradisjonsbaserte retter. Natta tilbringer du f.eks i et Glamping-telt på Skei Kulturtun eller i en steinhytte på campingen. Avslutt turen med en av norges mest fasinerende sykkelturer rundt øya før du reiser med båt tilbake til Namsos, eller fortsetter ned til Kolvereid og videre ned til Namsos på landeveien. Mulighetene er mange, og det er enkelt å skreddersy alt fra 3 - 7 dagers opplegg.


Gå til turforslag og turplanlegging


Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.