Overhalla Hus bygger ut staben

Husfabrikken produserer 150 boenheter i året – nå skal de styrke stallen med to lederstillinger.

Det er travle dager i Overhalla Hus. Bedriften leverer over 150 boenheter i året og har gjort store investeringer for å være godt rustet for framtida. De har nettopp ansatt ny økonomisjef og nå leter de etter prosjektsjef og salgssjef rettet mot proff- og entreprenørmarkedet.

– Det er mer enn nok å gjøre om dagene, men nå har vi kapasitet og infrastruktur til å øke enda mer, sier daglig leder Jomar Sagmo mens han går inn portene til det nybygde produksjonsanlegget på Skogmo i Overhalla.

I de svære hallene jobber selskapets ansatte og maskiner for fullt. Sagflisen står omtrent til alle kanter når det sages, hamres, spikres, måles og produseres. Så godt som alt av utstyret i den moderne produksjonslinja er nytt og det meste er lagt til rette for å ta selskapet inn i ei ny tid som industriell produksjonsbedrift.

Derfor skal Overhalla Hus spisse kompetansen til to av avdelingene og utlyser to nye lederstillinger: Nå er bedriften på jakt etter både prosjektsjef og salgssjef i proff- og entreprenørmarkedet

Dype røtter og lys fremtid

Overhalla Hus ble stiftet i 1971 og har røtter som går dypt i boligbyggermarkedet. I dag har bedriften totalt over 50 ansatte – samt en av Norges mest moderne og automatiserte elementfabrikker for trebygg.

– Tradisjonelt sett var vi i hovedsak boligprodusent og leverandør av egenutviklede boliger. Det skal vi fortsatt være, men i dag er vi ei industriell produksjonsbedrift med svært høy ferdigstillingsgrad på produktene våre, noe både entreprenører og øvrige kunder ser verdien av, forteller Sagmo.

Med en automatisert produksjonslinje, hvor alt bygges presist etter konstruksjonstegninger, blir kvaliteten på produktet stabil og høy. Entreprenører ser større og større fordeler med industrielt produserte elementer, både med tanke på kvalitet, effektivitet på byggeplass og økonomi. Det frigjør kapasitet hos entreprenørene da byggene blir særdeles effektive å montere på byggeplass.

– Vi leverer til et forholdsvis bredt marked spredt utover hele Norge, sier Sagmo, og legger til at industriell produksjon – altså at produksjonen av byggene skjer på fabrikk, før det blir fraktet videre til byggestedet som store byggeklosser – for alvor er på veg opp. Han anslår at rundt 80 prosent av alle nybygg i Norge vil bli bygd industrielt i løpet av to–tre år. Markedet for bygging av større boliger som leiligheter og rekkehus er sterkt økende og det samme er segmentet innenfor yrkesbygg, næringsbygg og offentlige bygg.

– Det er nettopp derfor vi satser som vi gjør. Vår nye prosjektsjef og salgssjef proff får viktige roller i utviklingen og skal jobbe mot eksterne, mellomstore og store utbyggere og entreprenører.

Ledende stillinger

Sagmo legger ikke skjul på at de nye stillingene vil være krevende.

– Det er to stillinger som skal gjøre oss klare for framtida og skape vekst i det som for oss blir ett viktig marked fremover. Vi ser etter mennesker som vil brette opp ermene og ta i ett tak. I begge stillingene må man ha god kapasitet, og kunne takle både regn- og solskinnsdager. Vi skal bli en av de ledende leverandørene innenfor vårt segment, og det krever sitt av de ansatte, slår Sagmo fast.

– Hvilke kvaliteter bør søkeren ha?

– Til salgssjefsstillingen ønsker vi noen som har kompetanse, erfaring og relasjoner fra entreprenørbransjen. Målet er selvfølgelig å skape salg og det gjør vi gjennom å vinne tillit hos våre kunder og sørge for at de forblir hos oss. I tillegg er det viktig å være en lagspiller – å levere det beste produktet krever for vår del at det jobbes tverrfaglig på tvers av fagområdene. Vedkommende må være forretningsorientert, ha en egen «drive», være proaktiv og ta eierskap til utviklingen av dette forretningsområdet.

– Prosjektsjefen blir ansvarlig for prosjektleder-teamet, og blir et svært viktig ledd i satsningen inn mot entreprenørene. Vi ønsker at søkeren kommer fra den samme «verdenen», som har erfaring fra større utbyggingsprosjekter og som evner å videreutvikle avdelingen. Vi ser etter noen med sterk faglig kompetanse, som kommuniserer tydelig, har gode samarbeidsevner og bidrar til et godt arbeidsmiljø som gir energi og fremmer ansvarlighet. I denne stillingen må en besitte både gjennomslagskraft og evnen til å kommunisere internt og eksternt og ha vist til gode resultater tidligere.

PS. Du finner nærmere beskrivelse av stillingene i stillingsinstruksen her

Hel ved

Stillingene som prosjektsjef og salgssjef vil kreve sitt, men Sagmo kan til gjengjeld love en flott arbeidsplass i Overhalla med godt miljø og ulike utfordringer å bryne seg på.

Overhalla Hus er i tillegg en del av konsernet Overhalla Gruppen og dette vil være viktige samarbeidspartnere for utviklingen i entreprenørmarkedet. De to nye lederstillingene vil være viktige brikker i samarbeidet og utviklingen på tvers av konsernet fremover.

– Vi er en bedrift som består av «hel ved», for å formulere det slik. Vi er en sammensveisa gjeng, med masse kompetanse, som trives godt sammen og som ser fremover, avslutter Sagmo.

Se video fra våre produksjonslokalerLes mer om Overhalla Gruppen her

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.