Fjellteateret i Vera
Gå til

Både sang og dans er viktige elementer i forestillingen Sol av Isfolket. Her er fra forrige inspirasjonshelg 

Springar, pols og kvear

8.-9. februar inviterer Fjellteateret i Vera til Inspirasjonshelg med Sol av Isfolket

Sol av Isfolket har premiere 13. august i år. Historien bygger på de tre første bindene av Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket» Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje.

Handlingen

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter. Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne.

Et kor

Et sentralt element i forestillingen er et kor. Asgeir Skrove er sanginstruktør til årets oppsetning. Arbeidet med å etablere koret starter nå. Hovedkoret skal bestå av 8 – 10 stk. Her er begge kjønn velkommen og vi søker etter folk fra 16 år og oppover. Det vil også bli sangmuligheter for andre deltakere.

- Det synges og danses mye i forestillingen. Dette skal vi bygge opp, stein for stein, forteller han. - Da trenger vi motiverte folk.

Han forteller at musikkbildet ikke kan direkte oversettes til noter, da mye handler om måten det synges på.

- Vi skal ta vare på folkemusikken og bygge et ensemble. Det blir et gehør-prosjekt, forteller Skrove.

Dans

Gjennom samarbeid med Midtvintersdansen kommer danserne Martin Myhr og Solveig Hårdnes til inspirasjonshelga. De vil gi en innføring i stilarten Springar og pols.

Både sang og dans er viktige elementer i forestillingen Sol av Isfolket og vi ønsker å gi alle interesserte mulighet til å prøve seg på begge deler.

Er du en av dem som er nysgjerrig på hva dette er? Send en mail til: julie.haldorsen@hotmail.com Skriv inn navn, alder og telefonnummer. Program for inspirasjonshelga:

Lørdag 08.februar

1200 – 1500 sang v/Asgeir Skrove. Her vil det bli jobbet med en knippe låter fra Sol av Isfolket.

Søndag 09. februar

1000 – 1200 springarkurs v/Marin Myhr og Solveig Hårdnes

1300 – 1600 Sang v/Asgeir Skrove


Er du en av dem som er nysgjerrig på hva dette er?

Send en mail til: julie.haldorsen@hotmail.com Skriv inn navn, alder og telefonnummer.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.