Explore Hitra AS
Gå til

Barnas ferieparadis. Hitra er et eldorado for barn på ferie. Explore Hitra har forslag til en rekke aktiviteter for å fylle dagene, og oversikt over turmål verdt et besøk.  Foto: Venke M Glørstad

Besøk Hitra i sommer

Enten du søker roen i urørt natur eller ønsker en aktiv ferie, er Hitra stedet for deg i sommer.

-Hitra kan tilby unike kystopplevelser. Her vil idylliske kjente og skjulte perler, et offensivt næringsliv, mat i verdensklasse, og natur og kystkultur, skape uforglemmelige øyeblikk for ferien, sier Venke M. Glørstad, daglig leder i Explore Hitra AS.

Explore Hitra er en relativ ny aktør innen den stadig voksede reiselivsbransjen på øyene.

-Vi tilbyr både familieferie, firmaturer, møter, konferanser, og private selskap. Vi gjør det enkelt for deg å besøke oss, og vi kjenner øyriket. Vi skreddersyr etter dine behov, enten du ønsker å ordne det meste selv, eller vil ha fullspekka program fra du kommer til du drar.

Fiskeparadis Hitra har vært sportsfiskeres ferieparadis i årtier. Mulighet for å leie båt hos alle Explore hitra sine hus, eller ta med stanga ned på brygga.  Foto: Venke M Glørstad

Ferie med aktiviteter og egen vert

Nylig lanserte Explore Hitra sin nye kampanje hitraferie.no.

-Da de mange fiskeglade turistene fra Tyskland og andre land ikke kunne besøke oss, heiv vi oss rundt og tilpassa oss for det norske markedet i sommer.

Nå tilbyr Explore et tjuetalls feriehus, rorbuer og leiligheter rundt omkring på Hitra. Med på kjøpet er også en aktivitet og en vert som møter gjestene ved ankomst, og er tilgjengelig gjennom oppholdet.

-Vi skal være best på service. Ved ankomst får gjestene info om Hitra og Frøya og hva de kan finne på mens de er her. Det blir både tilbud om organiserte aktiviteter og tips til hva man kan gjøre på egen hånd. En aktivitet er også inkludert i prisen; en havørnsafari for hele reisefølget med gammel-båt-foreningen Nattseilerne. Her legger vi ut fra historiske Hopsjøbrygga som var en av trøndelags største handelssteder på 1600- og 1700-tallet. Vi tar plass i gammelbåten og får nyte den flotte naturen fra båtripa, slik de gjorde det for hundre år siden.

Midt i matfatet

Det kalde klare vannet utenfor Hitra er hjemsted for verdens beste sjømat. Her er sjømat som krabbe, sjøkreps og skjell på sitt ferskeste og fineste, nyfanget og tilberedt av dyktige kokker på flere restauranter.

-Vi ligger midt i matfatet, og det er vanskelig å finne ferskere fisk og sjømat enn du gjør her. Noen av restaurantene på Hitra har spesialisert seg på sjømat. Ingen steder er bedre å nyte havets gull enn med utsikt over skjærgården fra bordet inne på en sjarmerende restaurant eller ute i sola, sier Glørstad.

Verdens beste sjømat! På Hitra er sjømaten på sitt ferskeste og beste. Ansnes Brygger sin sjømatkasse og sjømatbord har høstet superlativer fra gjester i flere år.   Foto: Venke M Glørstad

De tre store

Hitra er spesielt kjent for tre populære råvarer som for lengst har blitt hyllet av stjernekokker verden over.

-Laks er vår største industri, og det var nettopp her havbruks-eventyret startet for nøyaktig 50 år siden. Vi tilbyr i samarbeid med Kystmuseet i Trøndelag rib-tur ut for å se nærmere på et av de mange oppdrettsanlegg som omkranser øyene, sier Glørstad.

I tillegg til laks ligger også Europas mest moderne fabrikk for taskekrabbe her, og øya har Nord-Europas tetteste hjortestamme.

-Vi kaller laksen, hjorten og krabbe for «de tre store» Dette er næringer som gir jobb til mange, og råvarer vi kan være stolte av, og som har blitt et kvalitetsstempel. Dalpro Gårdsmat har vunnet flere priser for sine produkter enn noen annen lokalmatprodusent i Norge, og her kan man møte de flotte dyra på nært hold på hjorteforing. Hitra har også gode produsenter for øl og Hitra Gårdsmat, som produserer ost, har vunnet en rekke priser, spesielt for den unike grotteosten.


Natur og skjærgård

-Enten du vil gli sakte gjennom sjøen med en båt fra 1905 eller suse over havflata med en RIB, har vi tilbudet. Mulighetene for å se både havørn, hval og andre dyr på nært hold er stor, og naturen vil imponere, smiler Glørstad.

Den mektige naturen gir fantastiske muligheter for uforglemmelig opplevelser til lands og til sjøs.

-Enten du bare vil ha en kort tur utenfor feriestedet ditt, eller en halvdagstur, er sjøveien en flott måte å ta seg fram på. Hva med en dagstur ut til Øyrekka utefor Frøya. Her kan det virke som at tiden har stått stille siden fisket trakk flere tusentalls fiskere i 60-årene.

Havørnsafari. Når du bestiller din ferie fra Explore Hitra inngår en havørnsafri med veteranbåtforeningen «Nattseilerne». Flott opplevelse for små og store.  Foto: Vindfang Reklame

Verdens beste jobb

På sommeren dobles folketallet på Hitra og det yrer vanligvis av liv og aktiviteter her ute. I år blir det noen færre aktiviteter og store konserter, men mange tenker nytt og planlegger for samlinger i mindre skala.

-Hitra er en trygg plass å reise til. Vi har tatt smittevern på alvor, og vil ha gode rutiner for sommeren. Øya er dessuten stor og attraksjonene mange, så man slipper å stå i kø på de fleste plasser man besøker.

Explore Hitra hjelper deg med både aktiviteter og sted å bo.

-I tillegg til feriehusene er vi også behjelpelig med å finne hotellrom. Her får du komfortabel innkvartering der du kan slappe av etter en begivenhetsrik dag. Og opplevelsene står i kø.

Nå gleder Glørstad seg til å ta imot mange gjester i sommer.

-Dette er jo verdens beste jobb. Ikke bare får man jobbe med mennesker, men man møter nye mennesker når de er på sitt aller gladeste, i feriemodus på jakt etter påfyll på opplevelseskontoen, smiler Venke M. Glørstad.

Lekre ferieboliger Explore Hitra har et stort utvalg ferieboliger. Fra maritime rorbuer til moderne nye hus.  Foto: Dolmsundet Hotell.

Les mer her: hitraferie.no.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.