Frosta kommune
Gå til

  Foto: Visit Frosta

En tur gjennom Innherred: Frosta

Om du kjører nordover fra Trondheim vil turen starte fra Vuddu Valley og bort fra E6. Et grønt sidesprang igjennom Frostaporten til et fantastisk kultur- og landbrukslandskap.
Frosta byr ikke på høye fjell, men rolige badestrender, mye historie og fine turområder, midt i kjøkkenhagen. Veien gjennom Frosta er en rundtur (en rundtur som kan ta litt tid med alle opplevelsene den byr på), der du til slutt kan fortsette veien videre mot Ekne og Skogn.

Hva kan du gjøre i Frosta?


Mat Frosta er en av kommunene i Norge med størst utvalg av grønnsaker. Her gror nesten 60 forskjellige grønnsaker og urter. På Frosta finnes det flere gårdsutsalg, som tilbyr et spekter av lokalproduserte, ferske varer. Det milde klimaet gir gode vekstvilkår, og allerede tidlig på sommeren byr frostingene på et variert utvalg av grønnsaker.   Foto: Visit Frosta

Frostastien Frostastien er ikke bare en tursti, men også en opplevelses- og kultursti på hele 22 km. Her opplever du Frosta på sitt beste, like ved fjorden og midt i kjøkkenhagen. Her kan du bli kjent med lokale næringsaktører, som byr på opplevelser innen mat, drikke og brukskunst. Frostastien består av ulike løyper og har egne strekninger som er godt egnet for sykkel og rullestol. I skogen mellom Småland og Breivika er det bygget en aktivitetsløype for barn og en romslig gapahuk med plass til både store og små.   Foto: Visit Frosta

Frostatinget Frostatinget var i gamle dager et maktsentrum og lovområde for hele Midt-Norge og nordover. Frostatinget samlet hundrevis av menn fra hele regionen. De måtte selvsagt ha mat. Frostingene er derfor et erfarent vertskapsfolk. Historien hvisker til deg om du legger øret mot Frostas ruiner, gravhauger og helleristninger.   Foto: Visit Frosta

Tautra Tautra er en liten øy i Frosta og er knyttet til fastlandet via en molo. Tautra har en viktig historie, samtidig som øya byr på et sjeldent rikt fugleliv. Her finner du Tautra Mariakloster – et katolsk kvinnekloster, der nonnene tilhører cistercienserordenen, den samme ordenen som klosterruinen fra middelalderen er et eksempel på. Nonnene forsørger seg selv ved å produsere såpe og hudpleieprodukter, som de selger i besøkssenteret. Her finnes også bøker om klosteret, og en informativ utstilling om ordenen. Klosterkirken er åpen for publikum som ønsker å ta del i tidebønnene.   Foto: Visit Frosta


Mer info:

www.visitfrosta.no

www.frosta.kommune.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.