Foto: Visit Innherred

En tur gjennom Innherred: Levanger

I Levanger står mulighetene i kø. Kommer du sørfra kan du få ekte amerikanske opplevelser på Pick up cafe langs E6 i Vuddudalen. Utforsk den norsk-amerikanske museumsutstillingen, spis på den amerikanske dineren Pick Up Cafe og kjøp med deg lys fra lysutsalget.

Deretter kan du kjøre av E6 og ta turen om Frosta. Velger du E6 videre nordover har du mange muligheter. Om du er på jakt etter det pulserende storbylivet, så må du dra et annet sted. I Levanger får du det rolige ferielivet. Bykommunen, som ligger midt i Trøndelag, byr på fjell, turstier, badeplasser og båtliv. Her er det varierte opplevelser, uten for mye tid i bil. Byen har flere bakgårder og kafeer, som gir hvilepuls, selv i bykjernen. Her finnes det også mange aktiviteter for barn. I Stadionparken kan foreldrene nyte en kopp kaffe, mens barn i alle aldre får boltre seg i aktivitetsparkens mange tilbud. Og overnatting i Levanger er ikke noe problem. Her kan du velge mellom camping, bobilplasser, teltliv eller hotell. På veien videre, fra Levanger mot Verdal, er den perfekte destinasjonen for en slapp dag på stranda. Som en skjult perle ligger stranda på Rinnleiret, like ved grensa fra Levanger til Verdal kommune. Her kan badelivet nytes i rolige omgivelser, før veien går videre til neste kommune.

Falstadsenteret forteller den mørke historien om fangeleiren fra andre verdenskrig. Allerede i Falstadskogen kan du kjenne på den historiske atmosfæren fra andre verdenskrig. Dette er en engasjerende møteplass, der du kan lære om fangehistorie, demokrati, menneskerettigheter og dagsaktuelle samfunnsspørsmål. De har også en digital rekonstruksjon av fangeleiren fra 1945. Et par kilometer unna Falstadskogen kan du oppleve en ny attraksjon. Sov ute i skogen i svevehotellet Treetop Ekne.  Foto: Christian Trustrup

I sommer blir det få tivoliopplevelser rundt omkring i landet. Derfor stiller Levangers eget tivoli opp for å gi karusellsugne små og store fart og spenning på Moan. Betal deg inn i Levanger sommerpark og du kan kjøre så mye karusell du orker i to timer. Hugos Tivoli har fylt 12.000 kvm med morsomme attraksjoner for hele familien. Parken vil være åpen mandag-lørdag fra 18. juni til 8. august. På https://www.hugostivoli.no/levangersommerpark bestiller man billett i forkant, der man vil få ubegrenset med karusellkjøring innenfor tidsrommet man har bestilt.   Foto: Hugos Tivoli

Ved kjøpesenteret Magneten finner du også et idyllisk uteområde med benker, lekeplass og utsikt over Eidsbotn. To hundre meter unna kjøpesenteret finner du en av byens badestrender og en av regionens beste campingplasser, Levanger camping. Her er det også et ypperlig sted for en matbit. Hva med å nyte italiensk- eller franskinspirerte retter, basert på lokale råvarer, med utsikt utover fjordbassenget? Eller kanskje magen rumler etter sushi? Her finnes muligheter til enhver gane.   Foto: Visit Innherred

Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er en av de få gjenværende trebebyggelsene i Midt-Norge fra årene rundt 1900. Bygårdene gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend. I 2018 fikk Levanger status som fredet kulturmiljø av nasjonal verdi. Byen alene er en opplevelse, men den byr også på mange kulturaktiviteter. Hva med en tur på bymuseet, byens eget fotomuseum eller Galleri Fenka, et galleri med kunst fra lokale og nasjonale kunstnere? I byens mange bakgårder kan du også nyte god mat og drikke. Fra 29. juli til 1. august arrangeres Levangermartnan med boder og underholdning. Her kan du handle, smake lokal mat og drikke og oppleve konserter og utstillinger. Det vil bli mange aktiviteter for barn i Stadionparken og hele byen vil være i martnasmodus.  Foto: Visit Innherred

Ytterøy ligger en 20 minutters fergetur unna Levanger sentrum. Perlen midt i Trondheimsfjorden er et optimalt reisemål for sykkelturisten, men har også fine turmuligheter om man ankommer i bil, bobil eller båt. Her finner du Ytterøy bygdetun med nydelig hage, småbåthavner, lokalmat produsert på gårdsbruk. Har du øynene med deg kan du også se noen av de mange rådyrene som bor på øya. Etter en rundtur på øya kan det være godt med en spisepause. Da passer det fint å ta turen innom 7610 Rampa, som er samlingspunktet på Ytterøy. Like ved fergeleiet kan man se restene fra gruvene, der de hentet ut kobber og svovelkis i over 100 år fram til første verdenskrig. På det meste jobbet 500 personer i gruvene og det gikk ukentlig skip til England med svovelkis.  Foto: Steinkjerfotografen

25 minutter i bil fra E6 og du kommer til Frolfjellet. Her finner du Skallstuggu, ei fjellhytte som i sommer holder åpent for booking. Det er også flere andre utleiehytter i området. Frolfjellet er også ypperlig for teltturer. To kilometer på en sti og du kommer til Roknesvollen 4H-seter. En levende seter med geiter og kje, kopplam, høns, hane, gris, hest, kattunger, kalv og folk og enkel servering. Setra ligger midt inne i Øvre Forra naturreservat. Du kan gå, eller leie en kano for å padle i Forra. Da kan du få samme opplevelse som da Brødrene Dahl dro oppover Overfloden.  Foto: Visit Innherred

Mer info:
www.visitinnherred.com

www.levanger.kommune.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.