Foto: Espen Storhaug

En tur gjennom Innherred: Verdal

Lottobygda beskrives som et sted med litt av alt. Her er det korte avstander mellom alt fra fjell og fjord til kultur og handel, med en stor dose historie. Plei flokken din med opplevelser i eventyrlige omgivelser. Her er det muligheter for overnatting i hytter, på hotell og camping. Eller kanskje du vil teste ut en natt med glamping i en magisk glassiglo like ved vannkanten?

Hva kan du gjøre i Verdal?

På Trones og kanten av Trondheimsfjorden kan du ta et slag golf på Norges beste golfbane. Stiklestad Golfklubb fikk tittelen av Leadningcourses.com i år. En kåring basert på golfernes egne vurderinger og opplevelser. På den idylliske halvøya kan du også sykle, jogge eller gå en ordentlig søndagstur rundt golfbanen eller ved fjorden. Det er gruslagt sti mellom gravhauger og bautasteiner omkransa av golfbanen, fjord og fjære.   Foto: Stiklestad Golfklubb

Selv om sentrum i Verdal ikke er det største, så skal det ikke stå på tilbudene. Her vil du oppdage flotte nisjebutikker for hele familien og enhver smak, som absolutt er verdt turen. Du kan finne alt fra klær til kunst, interiør- og gaveartikler. Nyt en softis mens du vandrer i sentrumsgatene eller rusler en tur i Folkeparken.   Foto: Visit Innherred

Fra Verdal sentrum er det kort vei til flotte fjellområder og friluftsliv. Ta en tur til Seterfjellet, like ved svenskegrensa eller fisk i Leksdalsvatnet, som ligger mellom Verdal og Steinkjer. Veien rundt innsjøen er også en fin sykkeltur. Løypa er noe krevende, men ypperlig for den spreke turisten. Visste du at du også kan sykle Norge på tvers? Det er kun 5 mil fra fjorden i Verdal til grensefjella mot Sverige i øst langs Fv72.   Foto: Eskil Roll

Verdal har vært et knutepunkt gjennom tidene, og dette har satt sine spor. Her finner du Stiklestad, med minnerike opplevelser på historisk grunn. Stedet er mest kjent for slaget på Stiklestad 29. juli 1030 da den kristne vikingkongen Olav den hellige ble drept. Slaget oppfattes ofte som innføringen av kristendommen i Norge. Stiklestad er en del av St.Olavsleden og en destinasjon for pilgrimer. Gruvedrift er også en viktig del av Verdals historie. I de gamle gruvene i Malså er fremdeles minnene fra driften på 1800-tallet synlige, og vi kan se ruiner etter gruvene, smelteovnen og grunnmurer.   Foto: Espen Storhaug

Kulturen er viktig i Verdal. Områdets sentrale rolle i historien gir Verdal en innholdsrik kulturhistorie, med bautaer og minnesmerker spredd over hele kommunen. Verdal er også kjent for teaterkulturen sin og er et teatersentrum for hele Trøndelag. Mat og kultur går hånd i hånd. Verdal har flere dyktige aktører innenfor matfaget, samt kortreist mat og drikke. Her finner du restauranter som kan gi deg den gode matopplevelsen.  Foto: Espen Storhaug

Mer info:

www.visitinnherred.com

www.verdal.kommune.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.