En tur gjennom Innherred: Steinkjer

Steinkjer er nært til mange severdigheter, enten du ankommer i bil eller med tog. Her kan du traske rundt i et urbant småbyliv, med bystrand, sentrumsbutikker, kafeer, restauranter og turområder innen korte avstander. AMFI kjøpesenter ligger sentralt i byen. Selv om avstandene er korte, så er opplevelsene mange. Overnatting i Steinkjer er ikke noe problem! Her kan du velge mellom hotell, camping eller bobilparkering. Eller hva med en telttur eller gå hytte til hytte i Skjækerfjella?

Hva kan du gjøre i Steinkjer?

Hva med en topptur til Follaheia? Her har man fantastisk utsikt over hele Innherred  Foto: Visit Innherred

Gjenreisningsbyen Steinkjer byr på nisjebutikker, restauranter og kafeer. Her kan du handle antikviteter i en av byens flere bruktbutikker eller nyte en kaffekopp i solveggen. Byen, som ble bombet under andre verdenskrig, har en spennende historie, som du kan få oppleve med en guidet byvandring. På torget i sentrum finner du også Weidemannskatedralen, Steinkjer kirke, en arkitektonisk perle i Innherred.  Foto: Visit Innherred

Byen byr på varierte opplevelser for barn i alle aldre. Midt i sentrum har Steinkjer sin egen bystrand, med palmer, parasoll og sandstrand, nesten sydenferie midt i Trøndelag. Ved Amfi finner dere labyrinten Trifolium. Med et areal på 2500m2, så kan det fort ta litt tid før man kommer i mål. Rismelen, ved torget i sentrum, er en aktivitetspark med lekeapparater for store og små, eller besøk aktivitetsparken til årets skole, Steinkjer barneskole. Lykkeland og Steinkjer bowling har akkurat åpnet dørene igjen. Her kan man klatre, hoppe og leke seg i et stort lekeland, tilpasset barn i alle aldre.  Foto: Visit Innherred

Har du stått i verdens største hagestol? Den finner du på Steinkjers tak, Oftenåsen. Et utsiktspunkt, bare en gåtur unna sentrum. For barnefamilier er det også en egen trollsti, med flere skulpturer av troll og fantasifigurer hele veien opp til toppen. Snakk om motivasjon for en liten kropp!  Foto: Espen Andre Wåde

Visste du at Norges geografiske midtpunkt ligger i Steinkjer? Dette er den eneste destinasjonen på lista som ikke er i gangavstand fra sentrum. Men kjøreturen gjennom Ogndal er verd det når du får opplevd den fantastiske naturen i Skjækerfjella. Du kan gå tørrskodd hele veien til midtpunktet, 10 km. Stien er noe stigende, men går i et lett terreng. Godt egna for en dagstur. Det er også muligheter for å leie hytte eller sette opp telt. Det er også gratis fiske i alle vatn.  Foto: Visit Innherred

Som en utflukt på veien ned fra Ogndal, kan man leie seg en kajakk eller kano og padle ned Ogna. Kanoturen går fra Hyllbrua til Støa i Ogndal. En rolig elv som byr på flott natur og passer for familie og venner på tur. Ta med litt niste og slå leir ved elvebredden underveis på en av de tilrettelagte rasteplassene. På varme dager passer det også perfekt med en badetur i en av Ognas mange badeplasser.  Foto: Visit Innherred

Om magen lengter etter mat, så skal det ikke stå på matkvaliteten i Steinkjer. Du kan ta turen til Ox Steakhouse i sentrum, som byr på en real biffopplevelse med lokalt- og egenproduserte råvarer. I samme gate finner du Chef mathall, et spisested med lokale råvarer. Her har du også muligheten til å handle råvarer med hjem, fra bedriftens egen mathall. Og rett rundt hjørnet ligger Famillie. Restauranten lager fransk- og italienskinspirerte matretter med distriktets beste råvarer. I Steinkjer sentrum finner du også nydelige sushi-, thai- og pizzarestauranter. Om du tar turen utenfor sentrum, så finner du Experience Restaurant på Kulturgården Bjerkem i Henning. Den har ikke bare en unik beliggenhet omkranset av kulturminner på en kulturhistorisk viktig gård, de serverer også mat du ellers må reise langt for å oppleve! Kokk og daglig leder Kim Tore Sjøbakk har jobbet ved Michelin-restauranter i London og inviterer til en 7-retters smaksmeny med kortreiste og økologiske råvarer. Dette er ikke en opplevelse bare for ganen - men en opplevelse for livet!  Foto: Experience Restaurant

Mer info:

www.visitinnherred.com

www.steinkjer.kommune.no

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.