Sving innom Stiklestad i sommer

Det blir en spesiell sommer uten spel på Stiklestad, likevel skjer det mye spennende gjennom hele sommersesongen på det historiske slagstedet.

En kort avstikker fra E6 gjennom Verdal, ligger det historiske slagstedet Stiklestad. Her finnes det aktiviteter og utstillinger for hele familien, og under Olsokdagene på Stiklestad kan du oppleve både spennende foredrag og vakre konserter. I år bør du svinge innom Stiklestad.

Slaget på Stiklestad i 1030 er norgeshistoriens mest berømte slag. Her falt den kristne vikingkongen Olav Haraldsson i kampen mot lokale høvdinger, kongen som senere ble kjent som Olav den Hellige. Slaget på Stiklestad er regnet som den viktigste hendelsen i forbindelse med konsolideringen av rikskongedømme og kristendommens definitive gjennombrudd i Norge.

Vikingsommer på Stiklestad

På Stiklestad kan du gå tilbake i tid og oppleve “Vikingsommer på Stiklestad”. Her er det opplevelser for hele familien. På middelaldergården Stiklastadir kan barna leike slaget, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus. Det er også mulig til å bli med museets dyktige formidlere på omvisning og besøke utstillinger både på folkemuseet og i kulturhuset.

Hver dag foruten mandager vil museumsområdet være åpent for publikum gjennom hele sommersesongen. I tillegg vil nyvinningen “Museumssøndag” gi deg aktiviteter og opplevelser knyttet til et spesielt tema hver søndag i juli. Hele sommerprogrammet finner publikum på https://stiklestad.no/opplevelse/stiklestadsommer/

Konserter og foredrag

Fra fredag 24. juli til onsdag 29. juli arrangeres Olsokdagene på Stiklestad. Lokale og anerkjente artister, interessante foredragsholdere og et spennende samtaleprogram er noe av det man kan oppleve under årets olsokdager. Selv om det ikke blir noen oppsetning av Spelet om Heilag Olav, vil arven fra spelet være godt synlig i flere programposter. I tillegg vil SNK bruke anledningen til å sette ekstra søkelys på Talerstolen Stiklestad, vår mangeårige satsing for å utvikle Stiklestad som en arena for bred samfunnsdialog. Årets festival vil i tillegg preges av en stor digital satsning, der alle foredrag og samtaler vil bli streamet.

Noe av det man kan oppleve er foredrag og samtale med årets stiklestadprofil Petter «Uteligger» Nyquist, årets olsokkunstner Finn Graff, konsert med søstrene Marte og Line Hallem og mye mer. Blant høydepunktene en samtale mellom Edith Notowicz, Norges siste Auschwitz-overlevende, og John Arne Moen, sjefredaktør i Trønder-Avisa.

Ekstremt tema

Temaet «Ekstrem» ble bestemt før koronapandemien og de siste hendelsene i USA ga det en uhyggelig forsterket relevans. Ordet ekstrem brukes for å beskrive det ytterliggående, noe som befinner seg på kanten av hva vi anser som mulig og/eller ønskelig. Dette ønsker man å belyse på Talerstolen Stiklestad i løpet av årets olsokdager. Sving innom Stiklestad i sommer, og bli med på opplevelser for hele familien. Du vil ikke angre.

Olsokdagene og Talerstolen Stiklestad støttes av Sparebank 1 SMN, NTE og Trønder-Avisa.

KJØP BILLETT

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Trønder-Avisas redaksjon, men av Trønder-Avisas markedsavdeling.

Trønder-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på t-a.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.